Sahte aşı kartından tutuklanan hemşirelerin ifadeleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 17 Eylül 2021 Cuma 2:47 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma 2:47 pm

Sahte aşı kartı operasyonunda tutuklanan 3 hemşirenin ifadesi ortaya çıktı. Hemşireler ifadesinde usulsüzlük yaptıklarını reddederek “Biz yapmadık ama yapıldığını biliyorduk. Sistemler incelensin” ifadelerini kullandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu tutuklanan hemşireler ifade verdi. Operasyonda özel bir hastanede çalışan 3’ü hemşire 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan hemşireler nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla tutuklanmış, diğer üç zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

HEMŞİRELERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Sahte Aşı Kartı operasyonunda tutuklanan 2 hemşirenin ifadesi ortaya çıktı. Hemşireler ifadelerinde şunları söyledi:

“Soruşturma başladığı gün hastaneden ilk ifadeyi veren görevli başhemşireyi aradı. Başhemşirenin haberi vardı. Aslında o gün hepimize bir soruşturma başlatıldığını öğrenmiş olduk. Poliklinik sorumlusu kendisi ve eşini aşı olmuş gibi form doldurdu. Poliklinik sorumlusu ve eşi o tarihte izinliydi. Geçmişe dönük aşı formları doldurup altını imzaladılar.

Sadece kendileri için değil iki farklı kişi için de aynı işlemi yaptılar. Yabancı uyruklu bir kişiye 100 dolar karşılığında aşı yaptığını ve bu parayı da sosyal medya hesabından arkadaşlarıma gönderdiğini söyledi.

ACİL SERVİS SORUMLUSU

Hastane müdürünün kendilerine gelerek “aşı yapılmayan kişilere aşı yapılmış gibi gösterebilir misiniz?” dediklerini ve kabul etmediklerini söyledi. İki hemşire verdikleri ifadede “Biz bu usulsüzlük yapmadık ama yapıldığını biliyorduk. Sistemler incelensin.” dedi.

İstanbul’da sahte aşı kartı operasyonunda 3 hemşire tutuklandı

Albay kadrosuna getirilen lise mezunu başhemşire Meclis gündeminde