Şahkulu Dergahı’nın yardım tırına silahlı saldırı! Saldırgan yakalandı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 4:53 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 9:35 pm

Özel Haber: Letisya Azak

İstanbul Pendik’te bulunan Şahkulu Dergahı’nın depremzedeler için hazırladığı yardım tırına düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi yaralandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından, depremzedeler için yardım toplayan Şahkulu Sultan Vakfı’nın İstanbul Pendik şubesine silahlı saldırı düzenlendi.

TELE1’den Luiz Letisya Azak’a konuşan Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Beyzade Özkahraman, “Bir grup eşkıya yardım tırlarımıza silahlı saldırıda bulundu. Depremzedelere bir yığın malzeme topladık. Bir grup el koymuş. Bizimkiler de direnmiş bir kişi yaralanmış.” bilgisini aktardı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Şahkulu Sultan Külliyesi Mehmet Ali Hilmi Dede Baba Araştırma, Eğitim ve Kültür Vakfı önünde silahlı yaralama ihbarı alındığı belirtildi.

Olay yerine ivedilikle güvenlik ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği aktarılan açıklamada, “Yapılan incelemede olayın deprem bölgesine gönderilecek yardım tırının yolu kapatması ve yol verme tartışması nedeniyle çıktığı anlaşılmıştır. Tartışma sırasında silahla yaralanan M.E. adlı vatandaşımız tedavi altına alınmıştır.” ifadesine yer verildi.

Şüpheli Ö.A’nın olayda kullandığı silahla yakalandığı belirtilen açıklamada, “Yapılan araştırmada şahsın 4 adet suç kaydı bulunduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.