Sahilin gözdesi palmiyeler budanıyor

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 2:46 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2021 Çarşamba 2:57 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kapsamlı budama çalışması yürütüyor. Kültür Park içerisinde yoğun olarak bulunan Mersin’in gözdesi palmiyeleri budayan ekipler, budama sonrası oluşan kalıntıları da temizliyor. Ekipler ayrıca sahilde yer alan koşu yolundaki 7 kilometrelik alanı kiremit irmiği ile kaplayarak zemini daha yumuşak ve sağlıklı hale getiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin simgelerinden palmiye ağaçlarına gözü gibi bakıyor. Ekipler palmiyelerin sağlıklı kalması için gerekli bakım ve gübreleme çalışmalarını sağlarken budama işlemlerini de aksatmadan yerine getiriyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kültür Park ve Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan palmiyelerin budamasını gerçekleştiriyor. Ekipler ayrıca sahilde yer alan koşu yolundaki 7 kilometrelik alanı kiremit irmiği ile kaplayarak zemini daha yumuşak ve sağlıklı hale getiriyor.

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’İN SİMGELERİNDEN PALMİYELERE ÖZENLE BAKIYOR

Büyükşehir ekipleri, palmiyelerin sağlığı açısından son derece önemli olan budama işlemlerini aksatmadan yerine getiriyor. Mersin’in sahildeki görsel şölenine eşlik eden palmiyeleri ekipler sonbahar ve kış aylarında buduyor. Hilton’dan Babil Kavşağı’na kadar olan bölgede çalışma yürüten budama ekipleri, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan refüjlerdeki palmiyelerin de budama çalışmalarını yürütüyor.

Ekipler kovalı vinç üzerine çıkarak budamayı gerçekleştiriyor. Budama sırasında meydana gelen kalıntılar ise ekipler tarafından temizleniyor. Mersin’in simgelerinden 100 yaşına kadar yaşayabilen ve boyu 30 metreye kadar uzanan palmiyelere Büyükşehir özenle bakıyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın çalışmasıyla Kültür Park sınırları içinde yer alan bölgedeki koşu yolu zemini yapılan çalışmayla daha sağlıklı hale getiriliyor. Ekipler, Kültür Park sınırları içerisindeki 7 kilometrelik koşu yolunda daha yumuşak bir zemin yaratmak için zemini kiremit irmiği ile kaplıyor. Sakatlık riskini azaltan zemin sayesinde Mersinliler’in gönül rahatlığıyla spor yapabilmesi amaçlanıyor.