Alan adını farklı bir firmanın satın aldığı iddia edilen Sahibinden.com’a erişim düzeldi

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 12:57 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 6:17 pm

Sahibinden.com‘a bugün sabah saatleri itibarıyla uzun süre erişim sağlanamadı. Yaşanan sorunun ardından sahibinden.com’un ödeme yapmayı unuttuğu ve ABD’li bir firmanın sitenin alan adı hakkını satın aldığı iddia edildi. Sahibinden.com iddiaları yalanlarken, siteye erişim sorunu bir süre sonra çözüldü.

Türkiye’nin en bilinen ikinci el gayrimenkul, vasıta ve alışveriş satış platformlarından biri olan sahibinden.com’da erişim krizi yaşanıyor. Siteye, 3 Ocak Çarşamba günü sabah saatleri itibarıyla uzun bir süre erişim sağlamadı.

İDDİA: ABD’Lİ FİRMA SATIN ALMIŞ OLABİLİR

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Sahibinden.com’un domain süresinin dolması ve domaini başka birinin satın alması sonucu siteye erişilmediği öne sürüldü. İddialar arasında domaini ABD’li bir şirketin aldığı ve yüklü miktarda bir bedel istediği de yer aldı.

SAHİBİNDEN İDDİALARI YALANLADI

Sahibinden.com’un Instagram hesabı üzerinden yaptığı ilk açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz”

Firmadan yapılan ikinci açıklamada ise alan adının bir başka firma tarafından satın alındığı iddiaları yalanlandı.  Açıklamada, “Medyada yer alan sahibinden.com alan adının başka bir kişi / firma tarafından satın alınmış olması, alan adının yenilenmemesi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Alan adı hizmeti aldığımız firma sorunun en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

ERİŞİM SORUNU DÜZELDİ

Sahibinden.com akşamüstü sularında yaptığı yeni açıklamayla birlikte sitedeki erişim sorunun düzeldiğini duyurdu. Açıklamada, “Alan adı hizmetini sağlayan firma gerekli teknik çalışmaları tamamlamış ve platformumuza erişim normale dönmüştür” denildi.

Sahibinden.com 40 milyon ceza ödeyecek

Kaynak: İHA