Şahan Gökbakar’dan YSK’ya ‘karpuzlu’ gönderme! ‘Mango olduğuna oy birliğiyle karar verdik’

Yayın tarihi: 31 Mart 2023 Cuma 10:21 am - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 2:17 pm

Şahan Gökbakar, YSK’nın Erdoğan’ın adaylığına yapılan itirazları reddetmesi sonrası dikkat çeken bir göndermede bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. kez aday olamayacağına yönelik olarak İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Memleket Partisi, HKP ve Sol Parti’nin itirazlarını görüşüp karara bağladı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylıklarına yönelik itirazların oy birliğiyle reddedildiğini duyurdu.

YSK kararının ardından İYİ Parti’nin kararı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götüreceği iddia edilirken çok sayıda tepki geldi. Son dönemde Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a çıkışlarıyla gündem olan ünlü komedyen Şahan Gökbakar da karara göndermede bulunarak tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından karpuz görseli paylaşan Gökbakar “mango” göndermesinde bulundu ve şöyle yazdı: “Arkadaşlarımla yaptığım değerlendirme sonucunda, resimde görülen meyvenin açık ve net olarak Mango olduğuna oy birliğiyle karar verdik…”

YSK’dan sürpriz yok! Erdoğan resmen aday