Şahan Gökbakar, sanatçıları hedef alan Yeni Asır’a sert çıktı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 9:29 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 10:12 am

Oyuncu Şahan Gökbakar, çektiği videoda Yeni Asır’ın manşetine tepki göstererek hedef gösterilen oyunculara destek çıktı. Gökbakar, Yeni Asır’a, “Bırakın bunları artık. İnsanları fişlemeyi, toplumu ayrıştırmayı… Önce kendinize bakın, siz önce kendinize bakın” diye seslendi.

Türkiye yangınla boğuşurken, Yeni Asır Gazetesi de “#HelpTurkey” etiketine destek çıkan ünlüleri fişlemekle okuyucu karşısına çıktı. Ezgi Mola, Şevval Sam, Burcu Biricik, Hazal Kaya, Murat Boz, Fazıl Say, Gülben Ergen, Farah Zeynep Abdullah, Emre Kınay gibi sanatçıları hedefe koyan gazete, “Siz hangi ülkenin sanatçılarısınız” manşetini attı.

Gülben Ergen’den ve Fazıl Say’ın eşi Ece Dağıstan Say’dan tepki gelirken bir tepki de oyuncu Şahan Gökbakar’dan geldi. Instagram hesabından paylaşım yapan Gökbakar, Yeni Asır’ı yerden yere vurarak, “Siz hangi ülkenin basınısınız?” sorusunu sordu.

Şahan’dan yardım çağrısı: Köylü insanlar damacanayla su taşıyor; müdahale rica ediyoruz

“NE VASIFLA İNSANLARI FİŞLİYORSUNUZ?”
Gökbakar, “Medyada manşetler atıp ‘#HelpTurkey’ diyenlere fişlemeler, Hedef göstermeler. ‘Siz nerenin sanatçısısınız?’ Siz nerenin gazetesisiniz, siz hangi ülkenin basınısınız? Hangi ülkede haber yapıyorsunuz, hangi ülkede gazete çıkartıyorsunuz önce onu sorun. O insanların hepsi kıymetli insanlar. O insanlar bu ülkeye vergi veriyorlar, yaptıkları sanatla bu ülkede yaşayanların ruhunu hoş ediyorlar. Siz ne vasıfla o insanları fişliyorsunuz? Hayırdır inşallah?” ifadelerini kullandı.

“BIRAKIN TOPLUMU AYRIŞTIRMAYI”
Yeni Asır’a tepki gösteren Gökbakar, “Devlet televizyonunda dizi çekiyormuş da oradan para kazanıyormuş. Bu arkadaşları devlet beslemiyor. Cebine para koyup hibe etmiyor. Bu arkadaşlar oyunculuk sergiliyorlar ve ücret alıyorlar. Oradan kalkıp devletten para kazanıyorsun. Devleti eleştirmiyorlar, onlar vatanları yanarken yardım istiyorlar. Çok sinirlendim ve üzüldüm yani. Ne demek ya! Ezgi Mola, Murat Boz, Hazal Kaya, Burcu Biricik var. Ne oluyor ya! Onlar bu ülkenin sanatçıları. Siz görmediniz mi yanan yerleri? O çaresizliği görmediniz mi? Size mi soracak insanlar tepkilerini? Devlet otoritesiyle mi verecek tepkiler? İsteyen istediğini yapar size ne oluyor ya? Gerçekten bunları bırakın. Bu yangın hem fiziki hem mental anlamda bir milat olsun. Bırakın bunları artık. İnsanları fişlemeyi, toplumu ayrıştırmayı… Önce kendinize bakın, siz önce kendinize bakın!” ifadelerini kullandı.