Şahan, Devlet Bahçeli gibi formül üretti: Enflasyon 61…

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 12:13 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 12:19 pm

Komedyen, Şahan Gökbakar TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarıyla dalga geçti. Şahan’ın enflasyon hesabı akıllara Devlet Bahçeli’nin ‘Kırk yapar’ hesabını getirdi.

TÜİK açıkladığı Mart ayı enflasyon oranında, yıllık enflasyon oranını yüzde 61,14 olarak hesapladı. Komedyen Şahan Gökbakar, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranıyla dalga geçti.

Gökbakar’ın açıklamaları şöyle:

“TÜİK’e göre enflasyon %61 çıkmış. 61 neresi? Trabzon! Veeee yıllar sonra beklenen oluyor. Bakın yine tüm rakamlar Trabzonspor’un Şampiyonluğunu gösteriyor. Bu şekilde okumak lazım bu veriyi. Ver horonuuuu”

Uğur Dündar’dan Şahan Gökbakar’a yanıt

BAHÇELİ’NİN “KIRK YAPAR” AÇIKLAMASI AKILARA GELDİ

Gökbakar’ın enflasyon yorumu akıllara Bahçeli’nin “Kırk yapar” açıklamasını getirdi. Bahçeli MHP’nin kuruluşunun 40. yılını duyurmak için şu ifadeleri kullanmıştı:

“2009’da iki sıfır var. Dokuzun yanındaki, sıfırı sildiniz kaldı mı dokuz. İkinin yanındaki sıfırı sildiniz kaldı mı iki ? Toplayın ne yapar on bir. 2009’un içindeki iki sıfırı da sildiniz ne kaldı. 29 kaldı. 11’le 29’u toplayın ne yapar? 40 yapar ve Milliyetçi Hareket Partisinin 40 yıl dönümü”