Sağlıkta şiddete karşı eyleme katılan doktora peş peşe soruşturma

Yayın tarihi: 23 Haziran 2022 Perşembe 4:48 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2022 Perşembe 4:48 pm

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, bir doktorun şiddete uğramasının ardından yapılan eyleme katılan İstanbul Tabip Odası Asistan ve Genç Uzman Hekim Kolu Temsilcisi Dr. Tahsin Çınar hakkında disiplin soruşturması başlattı. Başlatılan soruşturmada sağlıkta şiddete tepki gösterilen eyleme katılan Çınar’ın kaos ve infial yaratmaya çalıştığı ileri sürülürken, hekime şiddete karşı yapılan eylemin hasta mağduriyetine yol açtığı savunuldu.

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre Dekanlığın yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Asistan hekimlerin izinsiz olarak iş bıraktıkları, hasta mağduriyetine neden oldukları ve bu olayda şahsınızın sosyal medya üzerinden izinsiz eylem çağrısında bulunduğu, kaos ve infial yaratmaya çalıştığıdır.”

İKİNCİ SORUŞTURMA

Çınar hakkında açılan diğer soruşturma konusu ise Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 15 Haziran’da Türkiye genelinde yaptığı grev.

Çınar hakkında açılan diğer soruşturmanın konusu ise Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 15 Haziran’da Türkiye genelinde yaptığı grev oldu. Aynı zamanda İstanbul Tabip Odası Temsilcisi de olan Çınar, soruşturmanın cadı avı niteliğinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“TTB temsilcisi olarak yaptığımız faaliyetlerin önü kesilmeye çalışılıyor. Tamamen hukuksuz. Hekime şiddete karşı dekanlığın bizimle birlikte tepki vermesi gerekirken soruşturma açıyor. Bu da hangi tarafta olduklarını gösteriyor. Ben TTB’nin yasal temsilcisiyim, fikir ve düşünce ifade etme hürriyetine sahibim. Anayasadaki hakkımı kullandığım için soruşturuluyorum.”

“KRİMİNALİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

“Benim üzerimden TTB’yi de kriminalize etmeye çalışıyorlar. İkinci olayda ise tüm Türkiye’de yapılan grevin bir parçası olarak hastanemizde basın açıklamasını okuduğum, aslında görevim gereği ne yapmam gerekiyorsa onu yaptığım için soruşturuluyorum.”

İstanbul Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde Erdoğan’a gönderme