Sağlıkta istifalar arttı, Erdoğan’dan geri adım geliyor

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:45 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:16 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘giderler gitsinler’ dediği sağlık çalışanlarına Kabine Toplantısı sonrası “müjde” açıklayacağı iddia edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta sağlıkçılar ile ilgili tepki çeken bir açıklama yaptı. Sağlık emekçileri için giderlerse gitsinler diyen Erdoğan, sağlık emekçilerinin tepkisini çekti. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından tepki aldığı için bugün geri adım atacağı kulislerde konuşuluyor.

Kulislere yansıyan bir habere göre; sağlık çalışanlarının maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için süren çalışmalarla ilgili detaylar bugün belli olacak. Ambulans şoföründen hemşireye kadar tüm sağlık personeli son çalışmaya dahil edildi. Aralık ayında, özellikle pandemi döneminde çok yoğun çalışan doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi için çalışma yapıldı.

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Sağlık çalışanlarına iyileştirmeler bugün Erdoğan tarafından açıklanacak. Düzenlemeye göre kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı yapılacak. Yeni düzenlemeden, ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de yararlanacak. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı sağlanacak. Diğer sağlık personeline yapılacak artış oranının aylık 500-600 lira arasında olacağı belirtiliyor.

Demirtaş, Erdoğan’ın hedef gösterdiği doktorlara sahip çıktı

‘Büyük Beyaz Buluşma’da bir araya gelen hekimlerden Erdoğan’a tepki!