Öğretmen istediği ilacı yazmayan kadın hekime saldırdı!

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 3:06 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 4:32 pm

Gaziantep’te Aile Sağlığı Merkezi’nde Dr. Kamile Berfin Çevik, kayıtlı olmayan bir hastaya ilaç yazmayı reddettiği gerekçesiyle öğretmen Ali Haydar Türkman’ın saldırısına uğradı.

Sağlık alanındaki şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi. Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Kamile Berfin Çevik, görev yaptığı Şehitkamil Merkez 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde kendisine kayıtlı olmayan hastaya ilaç yazmadığı gerekçesiyle öğretmen Ali Haydar Türkman’ın saldırısına uğradı.

“EN ÇOK KADIN HEKİMLER SALDIRIYA UĞRADI”

Türkman tutuklama talebiyle savcılığa sevk edildi.

TELE1’den Barış Önal’a konuşan, Hekim Birliği Sendikası Yakup Gökhan Doğramacı, “Meslektaşımız basit müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandı. Hem hekime hem de kadına şiddet var. 2023’te en çok kadın hekimler saldırıya uğradı. Sağlıkta şiddet terörü sona ersin. Daha kaç can vereceğiz” dedi.

Doğramacı, sağlıkta şiddetin sebeplerini ise şu şekilde açıkladı:

“Sağlıkta kışkırtılmış bir sağlık talebi var ve sorumlusu hekimler gibi gösteriliyor. İdare sorunları üzerine almıyor. Sanki bunun faili hekimler gibi gösteriliyor. Hasta bir sorun yaşadığında karşısında hekimi görüyor. Bakanı görmüyor.  Bütün fatura hekimlere kesiliyor. ”

“SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konuya ilişkin Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, sağlıkta şiddete karşı mücadele etmeye devam edileceği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Kamile Berfin Çevik görev yaptığı Şehitkamil Merkez 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde kendisine kayıtlı olmayan hastaya ilaç yazmadığı için vahşice darp edildi. Hekim arkadaşımıza önce küfür eden sağlık teröristi ardından vahşice saldırıp darp etmiştir.Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor tekrarlanmamasını diliyoruz. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak sağlıkta şiddete karşı tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Van’da saldırıya uğrayan doktor yoğun bakımda!

Kaynak: TELE1