Sağlıkçılar aile hekimlerinin sözleşmelerinin feshedilmesini protesto etti

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 4:39 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 4:39 pm

İstanbul’da sağlıkçılar, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün yeni yılın ilk mesai gününde 5 aile hekiminin sözleşmelerini tebliğ bile etmeden tek taraflı feshetmesini protesto etti.

İstanbul’da yeni yılın ilk mesai gününde 5 aile hekimi işyerlerine gittiğinde reçete sistemlerinin çalışmaması üzerine sözleşmelerinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından feshedildiğini öğrenmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlıkçılar, verilen bu haksız ve hukuksuz karardan geri dönülmesini istedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan eylemde, “Aile hekimliği sistemi çöküyor”, “Ceza Yönetmeliği geri çekilsin”, “Mobbing komisyonunu kabul etmiyoruz”, “Anayasa Mahkemesi’nin kararını yok sayan komisyonu kınıyoruz” yazılı dövizler açıldı.

Eyleme, İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özbakış, İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Gürsel Özer, Birlik ve Dayanışma Sendikası Marmara Şube Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi, Hekimsen İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Berk Oğuz birer konuşma yaptı.

İSTAHED Genel Sekreteri Sercan Ahmet Uluç, açıklamasında şunları söyledi:

“YAPILAN TAM BİR HUKUK KATLİAMIDIR”

Yeni yıla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün hukuk katliamı ile başladık. 2 Ocak 2023 tarihinde saat 11.00’de İstanbul’da 5 aile hekimi arkadaşımızın sözleşmeleri feshedildi. Bu arkadaşlarımıza, aralık ayının ilk haftasında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sözleşmeleri tek taraflı olarak imzalatılmıştı ve bu imza ile arkadaşlarımız sözleşmelerinin yenilendiğini düşünüyorlardı. 2 Ocak 2023 tarihine kadar da durumlarıyla ilgili kendilerine hiçbir tebliğ yapılmadı. Kişilere hiçbir bilgi vermeden, resmi olarak herhangi bir tebliğ yapılmadan sözleşmelerinin yenilenmemesinin bir hukuk devletinde yapılması tam bir hukuk katliamıdır. Hukukla bağdaşmadığı gibi akıl ve vicdan yönünden de tarifi olmayan bir uygulamadır.

Trafik kazası için gelen sağlıkçılara bardak fırlattı