Sağlık sendikalarından Saray’a Covid-19 testi isyanı

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 7:58 am - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 7:58 am

Sağlık sendikaları, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “Her gün Covid-19 testi yaptırıyoruz” itirafına isyan etti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Gönül Erden, “110 arkadaşımız virüsten yaşamını yitirdi. Bu kendine her gün test yaptıran ama sağlık emekçilerine test yaptırmayan iktidarın sorumluluğudur.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’deki cumhurbaşkanlığı ekibine her gün Covid-19 testi yapıldığını söyledi. Kalın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da belli aralıklarda test yapıldığını ifade ederek, bu süreçte kalabalıklara girmediklerini, birçok program ve yurt dışı seyahatlerini de iptal ettiklerini aktardı.

Kalın’dan test itirafı: Her gün oluyoruz

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Kalın’ın bu itirafının ardından sağlık sendikalarından tepki geldi.

 Genel Sağlık-İş Başkanı Zekiye Bacaksız, şunları kaydetti:

“Sağlık çalışanlarına düzenli test yapılmasını istiyoruz. 3 günde 1 periyodik test yapılabilir. Bu yapılamıyorsa hiç değilse haftalık yapılmalı. Ama bunu söyleyince ‘yapılmaz’ dediler. Görüyoruz ki her şey kendilerine.

Her türlü lükse ve şatafata devam ediyorlar. Eşitlikçi bir test politikaları bile yok. Bu AKP iktidarının her zaman kendini önceleyen, kendi çıkarlarını düşündüğünü gösteren bir durumdur.”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erden ise şöyle konuştu:

“110 arkadaşımız virüsten yaşamını yitirdi. En az 40 bin arkadaşımız virüse yakalandı. Bu kendine her gün test yaptıran ama sağlık emekçilerine test yaptırmayan iktidarın sorumluluğudur.”