Sağlık-Sen Başkanı’ndan Boğaziçili akademisyenlere hakaret: Hainsiniz

Yayın tarihi: 16 Haziran 2021 Çarşamba 12:44 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2021 Çarşamba 12:45 pm

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sağlık-Sen’in Bayburt Şube Başkanı Cemil Kandemiroğlu, Boğaziçi’nde eylem yapan akademisyenlere “Hepiniz şerefsizsiniz, hainsiniz. Allah belanızı versin” diye hakaret etti.

Cemil Kandemiroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla akademisyenlere hakaret etti. Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem yapan öğretim üyeleri hakkında “Hepiniz şerefsizsiniz, hainsiniz. Allah belanızı versin” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda sağlık memuru olan Kandemiroğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘kayyum rektör istemiyoruz’ eylemi yapan öğretim üyelerine şu cevabı yazdı:

“Hepiniz şerefsizsiniz. Hainsiniz. Yahudisiniz. Allah belanızı versin, inşallah.” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili bir haberi alıntı yaparak “Ulan seninle aynı memleketli olmaktan utanıyorum nasıl bir hain adamsın”

Kandemiroğlu, en üst amiri olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da şu sözlerle eleştirdi:

“Sağlık Bakanı ve Teknoloji bakanı sınıfta kalmıştır. Mayısta aşıyı çıkartıyoruz demiştiniz. Şimdi yıl sonuna diyorsunuz. Yahu kardeşim siz kim, aşı yapmak kim. Bırakın boş konuşmayı memleketin parasını çarçur etmeyin bari.”

Kandemiroğlu, Erdoğan’a yardımcı olması halinde yapacağını söyleyerek “Tayyip Erdoğan beni Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapsın. Söz bir yılda Allah’ın izniyle her şey düzelecek. Ama tam yetki ile. İdam, kısas dahil. Ölümden sonra tüm sorumluluk benim. İnandık, iman ettik. En baştan her şeyi düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cemil Kandemiroğlu’nun Twitter hesabına ulaşılamadığı fark edildi.