Sağlık emekçilerinin ev alma umudu kalmadı

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2022 Pazar 5:31 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2022 Pazar 5:31 pm

Türkiye’de alım gücü giderek düşüyor, ev satın almak ise bir hayale dönüşüyor. Yapılan bir araştırmaya göre, sağlık emekçileri de ev almaya yönelik umutlarını yitirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 2 bin 63 sağlık çalışanıyla “Ekonomik ve Sosyal Durum” başlıklı anket yaptı. Ankete göre, göre sağlık emekçilerinin yüzde 47’si kirada oturuyor, kirada oturan sağlık emekçilerinin ise yüzde 96’sı hayatları boyunca ne kadar tasarruf ederlerse etsinler ev alamayacaklarını düşünüyor.

SES Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, kamu çalışanlarına kira yardımı yapılması gerektiğini belirterek, “1990’lardan itibaren kamu emekçilerine lojman imkanı sunulmakta yada kira yardımı yapılmaktaydı. Hükümet 2005 yılında, kamu emekçilerinin talebi olan kira yardımlarını arttırmak yerine, kira yardımını kaldırmıştı. Hükümet konutu olmayan memurların geçiminde ikinci darbeyi ise 2018 yılı sonrası 250 bin sayısına yakın kamu konutunu bölüm bölüm satışa çıkararak vurmuştu.” hatırlatmasını yaptı.

Nisan ayında 25 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı