Sağlık çalışanlarının Turkcell isyanı: Bana ne Hadise’den!

Yayın tarihi: 27 Mart 2020 Cuma 5:18 pm - Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma 5:18 pm

Turkcell’in ünlü isimlere yaptırdığı çağrıyı telefonla arayan herkese dinletmesi, acil görüşme yapmak isteyenlerin önce Mazhar Alanson, Hülya Avşar, Murat Boz gibi ünlüleri dinlemek zorunda kalmasından dolayı sağlık çalışanlarının tepkisini çekti.

Tukcell’in ‘Evde Kal’ kampanyası için başlattığı uygulamada, ünlülerin ‘Evde Kal’ çağrılarının abonelere dinletilmesi sağlık çalışanlarının tepkisini çekti.

‘BIRAKIN SAÇMA İŞLERİ’

Eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “Doktor arkadaşımı cep telefonumdan arıyorum. Karşıma “Merhaba ben Hadise” diyen ses. Başlıyor anlatmaya. Kardeşim bana ne Hadise’den, herkes işine baksın. Doktor değil, sağlıkçı değil. Bırakın saçma işleri…” diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

‘BU SAÇMALIĞA SON VERİN’

Gazeteci Barış Yarkadaş da “Çok sayıda doktor ve hemşire @Turkcell’in yeni uygulamasının iletişim kurmalarını zorlaştırdığını söyledi. Sağlık emekçileri, birbirlerini aradığında, Mazhar Alanson ya da Hülya Avşar’ın Corona’ya ilişkin yaptığı konuşmayı dinlemek zorunda kalıyormuş. Bu saçmalığa son verin. Salı gecesi @halktvcomtr’de tüm operatörlere çağrı yapmış ve “Salgın bitene dek, sağlık emekçilerinden ücret almayın” çağrısı yapmıştık. @turkcell faydalı bir iş yapmak istiyorsa, halkı gereksiz bant kayıtlarıyla meşgul edeceğine, sağlıkçılardan ücret almasın.” diyerek Turkcell’e çağrıda bulundu.

‘İŞİNİZİ DOĞRU DÜRÜST YAPIN’

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu da Turkcell’i etiketleyerek yaptığı paylaşımda “Turkcell, telefonla birine ulaşmak istediğimizde en hızlı şekilde o kişiye erişmek istiyoruz. Hülya Avşar’ın mesajını duymak istemiyoruz. Lütfen en azından bu gibi kriz süreçlerinde işinizi doğru dürüst yapın.” diyerek uygulamaya tepki gösterdi.