Sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretleri kesildi!

Yayın tarihi: 20 Nisan 2020 Pazartesi 9:44 am - Güncelleme: 20 Nisan 2020 Pazartesi 9:44 am

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi, yeni tip koronavirüse karşı hayatlarını ortaya koyarak doktorlar ve hemşirelerle beraber çalışan sağlık personelinin fazla mesai ücretini kesti.

DEÜ Hastanesi yönetimi, acil servis, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde görev yapan özel eğitimli sağlık işçilerinin fazla mesai ücretini vermeme kararı aldı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Adem Sarıçoban, yaptığı açıklamada üniversite hastanesi yönetimine tepki gösterdi.

Sözcü’nün haberine göre, Sarıçoban, “Tüm dünyada ve ülkemizde de sağlık çalışanları salgın ile savaşırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, sağlık emekçilerinin kazanılmış haklarını gasp ediyor” dedi.

‘SAĞLIK İŞÇİLERİ MORAL ÇÖKÜNTÜSÜ İÇİNDEDİR’

“Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, imzalanan protokolün işçilerin ücretlerini belirleyen maddesine son bir aydır riayet etmemiş, üye işçilere bu ücretlerin ödenmemesi ısrarına devam etmiştir.

2 bin 400 lira maaş ile çalışan hasta bakıcıların emeklerine kıymet verilmiyor. Acil servis, ameliyathane, yoğun bakım ünitelerinde çalışan, pandemi ile savaşta zorlu görevleri yerine getiren sağlık işçileri moral çöküntüsü içindedir.”