Sağlık çalışanları ‘Yük olmamak’ için Polisevi’nden ayrıldı! Zonguldak Valisi hala görevde

Yayın tarihi: 20 Nisan 2020 Pazartesi 10:25 am - Güncelleme: 20 Nisan 2020 Pazartesi 5:13 pm

Sağlıkçılara, ‘Devlete yük oluyorlar’ diyen Zongulduk Valisi Erdoğan Bektaş‘a en anlamlı cevap yine sağlık çalışanlarından geldi.  Vali’nin “Bize yük oldular” dediği sağlık emekçileri,  ‘Yük olmamak için’ Zonguldak Polisevi’nden ayrıldı. ‘İstifa etme’ onurunu bile gösteremeyen Zonguldak Valisi Bektaş ise hala görevinin başında.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın skandal açıklamalarının ardından sağlık emekçileri harekete geçti. Zonguldak Polisevi’nde kalan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atatürk Devlet Hastanesi çalışanları binayı terk etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, sağlık çalışanları için ayrı bir yer ayarladı.  Atatürk Devlet Hastanesi doktorları da devletin gösterdiği yerlerden bırakarak ‘devlete yük olmamak!’ için yeni yer arayışlarına başladı.

Vali Bektaş, sağlık çalışanlarının çoğunun koronovirüs kaptığını söylemişti. Oysa, Polisevi’nde kalan sağlık çalışanlarının hiçbirinin koronavirüs testinin pozitif olmadığı öğrenildi

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ‘YÜK’ DEDİ

Birazcık onurun varsa istifa et! Sağlık çalışanlarını suçlayan Zonguldak Valisi’nden skandal açıklamalar

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Her türlü tedbiri alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular” ifadelerini kullanmıştı.

Bektaş gelen tepkilerin ardından yalnızca özür dilemiş ancak istifa denilen mekanizmayı unutmuştu.

Koronavirüs’ün yayılmasından sağlıkçıları sorumlu tutan Zonguldak Valisine TTB’den tepki

Diyarbakır’da koronavirüsü yenen 3 bebek ve 2 çocuk taburcu oldu

Çin’den ABD’ye mesaj: Düşman olan Çin değil, koronavirüstür