Sağlık çalışanları isyan ediyor: Geceli gündüzlü çalışıyoruz

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 10:56 am - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 10:56 am

Vaka sayılarının arttığı Tekirdağ’da filyasyon ekiplerinde görev yapan 22 yıllık ebe Aslı Gözşahin çabalarına rağmen vaka artışının kendilerini üzdüğünü belirtti. Gözşahin, “Sağlık çalışanları olarak yorulduk, 1 yıldır geceli gündüzlü çalışıyoruz. Vakalar da arttığı için ‘Çabalarımız boşa mı gidiyor’ diye düşünüyoruz.” diye isyan etti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka sayıları her geçen gün artarken riskli iller arasında yer alan Tekirdağ’da Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde 22 yıldır görev yapan, 2 çocuk annesi ebe Aslı Gözşahin, filyasyon ekibindeki arkadaşları ile canla başla çalıştıklarını söyledi. Sahadaki çalışmalarında bazen sorunsuz gün geçirdiklerini bazen de istenmeyen durumlarla karşılaştıklarını anlatan Gözşahin, şunları söyledi:

“Gün içinde her gün farklı bir şey oluyor. Bazen sorunsuz geçiriyoruz bazen yüzümüzü güldüren olaylar oluyor. Bazen gerçekten o günün bitmesini istediğimiz durumlar da yaşadığımız oluyor. Aşılama uygulamasında güzel bir olay yaşamıştım. Yaşlı bira amcanın evine gitmiştik. Kendisi yalnız yaşıyordu. Baştan bize çok aradığımız için ‘Niye beni rahatsız ediyorsunuz’ diye bize cümleler kurdu. Daha sonra biz onun evde yalnız yaşadığını fark ettik. Baktığımızda amcanın eşinin vefat ettiğini, bu yüzden bu şekilde davrandığını anladık. Kendisiyle her zaman olumlu cümlelerle konuşmaya başladık. Aşılama uygulamasını yaptık sonra çıkarken amca ağlamaya başladı. Ona davranışımız belki çok hoşuna gitti belki de çok yalnız olduğu için birilerine ihtiyacı vardı. Çıkarken ‘İkinci aşıma da ne olur siz gelin, beni unutmayın burada’ diyerek uğurlamıştı.”

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK YORULDUK”

Aslı Gözşahin, sağlık çalışanlarının geceli gündüzlü çalıştığını ancak kurallara uymayanların kendilerini üzdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

“Sağlık çalışanları olarak artık yorulduk. 1 yıldır geceli gündüzlü çalışıyoruz. Vakalar da arttığı için ‘Çabalarımız boşa mı gidiyor acaba’ diye düşünüyoruz. Tek çabalayan biz olmayalım. Kişilerin de bireysel olarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Herkes kişisel çabasını gösterirse sadece bizden bir şeyler beklenmezse çok daha rahat bu olayı atlatabiliriz, diye düşünüyorum”

“RAHATLAYACAĞIZ DERKEN VAKALAR ARTIYOR”

Filyasyon ekibindeki ebelerden Müzeyyen Yüksel de canla başla çalıştıklarını buna karşın vakaların artmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, “Ben yaklaşık 1 yıldır sahadayım. Durumlar düzelecek, diye beklerken her geçen gün kötüye gitmesi bizi gerçekten üzüyor. Biz sağlık çalışanları olarak çok yorulduk. Biraz rahatlayacağız, diye beklerken tekrar vakalar artıyor. Bu yüzden herkes sorumluluğunu bilsin, istiyoruz” dedi.