Sağlık çalışanını yaralama ağır suç sayılacak

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 10:04 am - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 10:04 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddetin ceza yargılaması bakımından artık çok daha ağır bir suç olacağını açıkladı.

Bakan Koca, Aydın programı kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne (ADÜ) gitti. Koca, sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddete yönelik açıklamasında “Kasten yaralama suçu, ceza yargılaması bakımından artık çok daha ağır bir suç olacak.” dedi.

“KASTEN YARALAMA SUÇUNA İYİ HAL İNDİRİMİ KALKIYOR”

Koca konuya ilişkin açıklamasında, “TBMM Adalet Komisyonundan bir düzenleme geçti. Kasten yaralama suçu Katalog Suçları çerçevesine alınıyor. Bu ne demektir? Kasten yaralama suçu, ceza yargılaması bakımından artık çok daha ağır bir suç olacak. Suçun, Katalog Suçlarına alınması, tutukluluk için yeterli sebep teşkil edecek. Zihninizde canlansın diye örnek veriyorum. Sağlık çalışanını yaralama suçu; artık, kasten öldürme, işkence, intihara yönlendirme gibi çok ağır suçlarla aynı başlık altında toplanıyor. Buna ek olarak; halk arasında “kravat indirimi” denen iyi hal indirimi kalkıyor. Suç, kamu hizmetinin engellendiği diğer şiddet suçlarından ayrılarak, ceza artırılıyor.” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanının burnunu kıran saldırgan tahliye oldu