‘Sağlık Bakanlığı’ndayım’ dedi tarikat liderinin önünde eğildi! Görüntüler sosyal medyaya düştü

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2023 Salı 6:38 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 6:47 pm

Sağlık Bakanlığı’ndan olduğunu söyleyen bir kişinin Menzil tarikatının yeni şeyhiyle sohbeti sosyal medyada gündem oldu. Sohbet tarikatın devletteki yapılanmasını gözler önüne serdi.

Menzil tarikatı lideri Abdülbaki Erol’ün ölümü sonrası cemaat içindeki baskınlığıyla birlikte ön plana çıkan büyük oğul Muhammed Saki Elhüseyni ile Sağlık Bakanlığı’ndan olduğunu söyleyen bir kişinin sohbeti sosyal medyada tepkilere neden oldu.

23 Derece’nin yayınladığı görüntülerde havuzlu bir malikanede görüntülenen Muhammed Saki yürürken yanına Sağlık Bakanlığı’ndan olan bir kişi geldi. Şahsın, Saki’ye “Kürşatlar Türk Telekom’da ben Sağlık Bakanlığı’ndayım. Sultanım bir ihtiyacınız olursa her zaman hazırız” dediği duyuldu.

Derya Yanık depremzede çocukların tarikat evlerinde kaldığını doğruladı: Aileleri de yanında

MENZİL-SAĞLIK BAKANLIĞI İLİŞKİSİ MECLİS’E TAŞINMIŞTI

Menzil cemaatiyle Sağlık Bakanlığı ilişkisi daha önce TBMM’ye taşınmıştı. Menzilcilerin lideri cemaat içinde Gavs-ı Sani olarak biliniyorken Sağlık Bakanlığı’na ait uçaklarda GVS kodu yer alması durumu sosyal medyada dikkatleri çekmişti. Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili olan Zeynep Altıok da, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi vermişti ve ambulans uçaklarda bulunan “GVS” ibaresinin ne anlama geldiğini sordu. Olayın TBMM gündeminde yer almasının ardından Sağlık Bakanlığı açıklama yaparak ‘‘Görevi alan liyakat, ehliyet çizgisinde görev alır. Sağlık Bakanlığında da bütün işler bu esas üzerine yürür. Bunun dışında hiçbir şeye izin verilmez” ifadelerini kullandı.