Sağlık Bakanlığı’ndan üç günlük kurultay için 3,5 milyon TL!

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 10:42 am - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 10:42 am

Sağlık Bakanlığı, üç gün süren Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Fuarı Organizasyonu için 3 milyon 477 bin TL harcadı. Organizasyonun ihalesinde düşük teklif veren şirketin teklifi ‘geçersiz’ sayıldı.

Kamu kurumları düzenledikleri etkinliklere milyonlarca lira harcıyor. Sağlık Bakanlığı’nın 29-31 Ekim 2019 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği “6’ncı Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Fuarı” için yaklaşık 3 milyon 500 bin TL harcadığı ortaya çıktı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Bakanlık, 12 Eylül 2019’da “6’ncı Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Fuarı Organizasyonuna İlişkin Hizmet Alımı” başlığıyla ihale düzenledi. İhaleyi 3 milyon 477 bin 200 TL teklif veren Dinamik Optik Elektronik Sistemleri Şirketi kazandı.

Toplam sekiz şirketin katıldığı ihalede en düşük teklifi 3 milyon 291 bin TL ile ‘Kun Turizm Tatil Hizmetleri Şirketi’ verdi. Ancak şirketin teklifi geçersiz sayıldı ve 3 milyon 477 bin TL ile bir sonraki en düşük teklifi veren “Dinamik Optik Elektronik Sistemleri Şirketi’ ihaleyi kazandı.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde de ihaleye ilişkin şu detaylar yer aldı: “29–31 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul İli Bakırköy İlçesinde beş yıldızlı bir otelde gerçekleştirilecek 6’ncı Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Fuarı’na ilişkin organizasyon işleri (ulusal ve uluslararası katılımcıların ulaşım, transfer, konaklama, resepsiyonlar, çalışma ofisleri, dokümantasyon, simültane tercüme sistemi, dijital poster sunum platformu, yazılı tercüme, hosteslik, yemek, toplantı salonları vb. düzenlenmesine ilişkin hizmetler).”

7 MİLYON TL’LİK İHALE DAHA

Sağlık Bakanlığı’ndan milyonlarca liralık kurultay ihalesi alan şirketin, bakanlıktan bir başka organizasyon ihalesi daha aldığı açığa çıktı. Şirket, Sağlık Bakanlığı’nın 3’üncü Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kongresi için açılan ihaleyi 7 milyon 163 bin TL teklifle kazandı. Bakanlık ile şirket arasında sözleşme ise 4 Şubat’ta imzalandı.