Sağlık Bakanlığı’ndan skandal seçim hamlesi

Yayın tarihi: 30 Mart 2019 Cumartesi 10:17 am - Güncelleme: 30 Mart 2019 Cumartesi 10:17 am

Sağlık Bakanlığı, seçim öncesi “yepyeni bir dönem” adı altında kamuoyunda şehir hastanelerinde verilen hizmetler hakkında farkındalık oluşturmak için RTÜK onayını almadan kamu spotu hazırlattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayalim” dediği ve mitinglerde uzun uzun izlettiği şehir hastaneleri, Sağlık Bakanlığı tarafından reklama dönüştürüldü. Bakanlığın “kamu spotu” adı altında şehir hastanelerini anlattığı videonun alelacele kanuna aykırı biçimde, RTÜK kararı olmadan “zorunlu yayın“ statüsünde kanallara yayınlatıldığı ortaya çıktı.Ozan Çepni’nin Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, Erdoğan’ın açtığı Bilkent Şehir Hastanesi’nin ardından Sağlık Bakanlığı “yepyeni bir dönem” adı altında kamu spotu hazırlattı. Kamuoyunda şehir hastanelerinde verilen hizmetler hakkında farkındalık oluşturmak için hazırlanan 45 saniyelik videonun, seçim öncesine denk getirilerek RTÜK kanununa aykırı olarak onaysız ve “bedelsiz” olarak televizyonlarda oynatılmaya başlandığı tespit edildi.Sağlık Bakanlığı, radyo ve televizyonların ayda en az doksan dakika uyarıcı ve eğitici mahiyette yayınlar yapmak zorunluluğu maddesini hatırlatarak RTÜK’e başvurdu.

“BÜYÜK SKANDAL”

Üst Kurul’un onaysız, “zorunlu” reklamını değerlendiren RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen, “Bu bir skandaldır. Bir seçim uğruna bütün değerlerin tasfiyesidir. Kabul edilmemiş bir spotun RTÜK bürokrasisinin, üyelerin iradesini yok sayarak, kurumu siyasetin aktif aracı haline getirmek büyük ayıp ve ahlaki yozlaşmadır” dedi.