Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Puff’ uyarısı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 8:05 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2024 Cuma 8:05 pm

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, puff bar’lar (elektronik nargile) ve elektronik sigara ile ilgili uyarılarda bulundu. Memişoğlu, bunların sağlığı tehdit eden en önemli risklerden biri olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Konya’ya gerçekleştirdiği ziyarette Vali Vahdettin Özkan ile bir araya geldi. Memişoğlu daha sonra Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı binasına geldi.

Burada yaptığı açıklamada, sağlığı tehdit en büyük üç risk olduğunu vurgulayan Memişoğlu, şunları söyledi:

-Birincisi kilo, ikincisi bağımlılık. Özellikle tütün ve alkol bağımlılığı. Maalesef özellikle genç nüfusumuza bir saldırı olarak düşündüğümüz puff veya elektronik sigaralar konusunda lütfen dikkatli olalım. Çünkü bunlar sağlığımızı kaybedecek en önemli risklerdir. Üçüncüsü de hareketsizlik.

-Sağlıklı hayat merkezleri ve aile sağlığı merkezlerimiz diyetisyeniyle, fizyoterapistiyle, hem kanser taramalarıyla hem de sağlıklı kalabilmemiz için danışacağımız, bilgi alacağımız veya hastaneye gitmeden bazı hastalıkların tedavi edilebilecek en önemli yerlerdir.

-Toplumumuzdan aile hekimleriyle tanışmalarını, sağlıklı hayat merkezlerine gidip danışmanlık almalarını istiyorum. Diyetisyeninden psikoloğuna, fizyoterapistinden diş hekimine, kanser taramasına kadar tüm hizmetlerin buralarda bizler tarafından ücretsiz verildiğinin bilinmesini istiyorum.

Oyuncu Selen Görgüzel’in kızı elektronik sigara nedeniyle ölümden döndü

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, puff bar'lar (elektronik nargile) ve elektronik sigara ile ilgili uyarılarda bulundu. Memişoğlu, bunların sağlığı tehdit eden en önemli risklerden biri olduğunu belirtti.

Kaynak: AA