Sağlık Bakanlığı’ndan muayene kotası iddiası

Yayın tarihi: 13 Eylül 2022 Salı 9:19 am - Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı 7:12 pm

CHP’li Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın muayenelere kota getirdiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı herhangi bir kota sınırlaması getirilmediğini ve kontrol muayenelerinde bir aksama olmadığını iddia etti.

CHP Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın MHRS sistemi üzerinden muayenelerin aylık üç randevu ile sınırlandırılarak rutin kontrollerinde buna dahil edildiği iddia etti.

Emir şu ifadeleri kullandı:

“Bir ayda en fazla 3 randevu alabilirsiniz”

Sağlık Bakanlığı, muayene randevularına aylık kota getirdi. Kronik hastalığı olan ve takip edilmesi gereken, engelli hastalar ve kanser hastaları ne yapacak?

Hani sağlıkta çağ atlayıp devrim yapmıştınız @drfahrettinkoca!!”

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, MHRS sisteminde yeni bir düzenleme yapılarak kota getirilmediğini iddia etti. Bakanlık, halihazırda bir vatandaşın aktif olarak üç randevu alabildiğini ve kontrol muayenelerin buna dahil olmadığını açıkladı. Bakanlık, “Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır” olduğu söylendi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

“Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan “Hastane randevuları, aylık 3 randevu ile sınırlandırıldı” iddiaları üzerine bu açıklamaya gerek görülmüştür.

Bakanlığımızca MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapılmamış olup kota getirilmesi söz konusu değildir.

Halihazırda mevcut uygulamaya göre, MHRS’de bir kişinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil değildir. Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. SAĞLIK BAKANLIĞI”