Sağlık Bakanı Koca’nın fotoğrafını paylaştığı kişi konuştu: ‘Günde 19 saat çalışıyorum’

Yayın tarihi: 6 Haziran 2020 Cumartesi 10:52 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2020 Cumartesi 10:52 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medyada paylaştığı fotoğraftaki maskeyi gözüne takarak otobüste yolculuk yapan kişinin 27 yaşındaki Hamza Tatlı olduğu ortaya çıktı. Tatlı, “Günde 19 saat çalışıyorum ve çok yoruluyorum. Cam kenarında otururken gözüme güneş gelince bir anlık refleksle maskeyle gözümü kapattım” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 Haziran’da sosyal medya hesabından “Sıfır yeni vaka hedefine ulaşmak için, riske karşı uyanık olalım: Virüs, ağız ve burun yoluyla bulaşıyor. Ağız veya burun açık kalırsa, maske takmış ama gözümüzü gerçeğe kapatmış oluruz. Risk bu kadar mesafesizken uyarıları dinleyelim” notu ile maskeyi gözüne takmış ve otobüste yolculuk eden bir gencin fotoğrafını paylaştı.

Sosyal medyada gündem olan paylaşımın ardından o kişinin Mersin’in Toroslar ilçesinde market işleten bir çocuk babası Hamza Tatlı olduğu ortaya çıktı.

Tatlı, “Günde 19 saat çalışıyorum ve çok yoruluyorum. Cam kenarında otururken gözüme güneş gelince bir anlık refleksle maskeyle gözünü kapattım. Otobüse binerken maskem ağzımdaydı. Yaptığım doğru bir davranış değil biliyorum” diye konuştu.