Sağda Erdoğan’ın zayıfladığını gören parti kuruyor

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2020 Salı 9:31 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 Salı 9:31 am

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugün yayınlanan yazısında Rifat Serdaroğlu’nun eylül ayında yeni parti kuracağını yazdı.

AKP’nin güç kaybetmesiyle başlayan yeni parti girişimleri devam ediyor. Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Rifat Serdaroğlu öncülüğünde gerçekleşen ‘Çoban Ateşi Haraketi’nin eylül ayında partileşeceğini yazdı.

Öztürk’ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi geleneğinden gelenler, mevcut siyasi partiler içinde kendilerini ifade edemediklerinden yola çıkıp eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu öncülüğünde “Çoban Ateşi Hareketi” başlatmışlardı. Bu amaçla 20 ilde toplantılar yapıldı. Son toplantı Ankara’da yapıldı. Ağustos ya da Eylül ayında Türk siyasi hayatına henüz isim arayışı devam eden yeni bir parti daha katılacak.

Ankara’daki toplantının bir bölümünü izledim. Ak saçlıların yanı sıra üniversite mezunu gençler de kurucular kurulunda yer alıyor. Bakıyorum Rize’den Eyüp Demir, Adana’dan Emin Atasever de gelmiş. İsteyen herkes konuştu. Sonra kurucular kurulu “Büyük Türk Milletine” şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemiz çok çetin bir dönemden geçmektedir. İçte, yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırmacılığı ve Türk yönetim kültürüne taban tabana zıt bir yönetim şekli ve anlayışıyla karşı karşıyayız. Türk halkı yoksullaşmış ve yalnızlaştırılmıştır.

AKP İktidarı ülke birliğine darbe vurmaktadır. Cumhuriyet değerlerimiz sürekli hırpalanmakta, ülke adım-adım adeta federe İslam Devleti’ne götürülmektedir. Ülkemizdeki kötü gidişe ‘dur’ diyecek, halkımıza tüm gerçekleri köy-köy, sokak-sokak gezerek dinimizi kazanç ve siyasi rant kapısı yapanların iktidarı bitecek. Bölünmüşlüğe son verip tekrar bir ve bütün olmak için Çoban Ateşi Hareketi gönüllüleri olarak, partileşme sürecimizi başlatıyoruz.

Cumhuriyet rejimimizin en güçlü, en organize muhalefet hareketini başlatacağız. Halkımızın dertlerine çare, parlamenter demokrasiye ışık, kalkınma, refah, huzur, özgürlük yolunda halkımızın sesi olacağız. Tek gücümüz ve güvencemiz Büyük Türk Milleti’dir. İnanıyor ve güveniyoruz ki, Türk milleti çocuklarını yalnız bırakmaz ve arkasında durur. Sefer bizden, zafere ulaşmak Türk Milleti’nin desteğiyle Allah’tandır.”

Ankara’da genel merkez binası tutuldu. Ak saçlılar, partiyi kurduktan sonra yerlerini daha çok gençlere bırakacak.

Yazının tamamı için tıklayın.