Safari, 1 milyar kullanıcıya ulaştı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 6:12 pm

Apple’ın popüler internet tarayıcısı Safari, dünya genelinde 1 milyar kullanıcıya ulaştı. Ancak zirvede hala Google Chrome var.

Bugün artık internet tarayıcıları alanında zirveyi Google Chrome sahiplenmiş. Yıllardır tüm rakiplerinin önünde kalmayı başaran Chrome, yakın zamanda da liderliği kimseye kaptırmayacak gibi duruyor. Ancak eğer Chrome’u bir gün devirecek bir internet tarayıcısı varsa o da Safari olabilir.

Apple’ın internet tarayıcısı, yeni bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Atlas VPN tarafından paylaşılan verilere göre Apple’ın tarayıcısı dünya genelinde 1 milyar kullanıcıya ulaştı. Tarayıcının 1,006,232,879 kullanıcısı olduğu söyleniyor. Bu da tüm internet kullanıcılarının yüzde 19.16’sına geliyor.

 

Kullanıcı sayısını her geçen gün biraz daha arttıran Safari, 1 milyar dolar barajını aşmayı başaran sadece ikinci internet tarayıcısı. İlki tahmin edeceğiniz gibi Google Chrome olmuştu.

Safari

Tabii Google Chrome 1 milyar kullanıcı durmadı. Bunun üzerine iki önemli kilometre taşını daha geride bıraktı. Google’ın internet tarayıcısı bugün dünya genelinde 3,378,967,819 kullanıcıya sahip.

Bir dönem Internet Explorer ile bu alanı domine eden Microsoft ise rakiplerinin çok gerisinde kalmış durumda. Microsoft Edge kullanıcı kazanıyor olsa da hala rakiplerinin çok gerisinde. Microsoft Edge bugün itibarıyla kullanıcı sayısı 212,695,000.

AtlasVPN tarafından yayınlanan raporda, Safari’nin güvenlik ve mahremiyet özelliklerinin bu yükselişte etkili olduğu belirtiliyor. Ancak Apple’ın internet tarayıcısının yükselişindeki en büyük sebep mobil taraftaki avantajı. Çünkü Apple’ın tüm mobil cihazları internet tarayıcısı olarak Safari yüklü olarak geliyor.

Buick elektrikli otomobil konseptini paylaştı