Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Kadir Yasak’ın ifadesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 9:05 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 12:15 pm

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde gözaltına alınan 17 kişiden 8’i tutuklanırken, tetiği çeken Kadir Yasak’ın ifadesi ortaya çıktı.

Eski BJK yöneticisi ve avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde gözaltına alınan 17 kişiden 8’i tutuklandı, 8’i adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüpheliler  ifadelerinde olayın para meselesi olmadığını iddia etti.

Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 16 şüpheliden 8’i tutuklandı

Hürriyet’in haberine göre, tetiği çeken Kadir Yasak’ın ilk sorgusunda, “Görüşmeye gittiğimizde bizimle hemen görüşmedi. ‘5 dakika bekleyin geliyorum’ dedi. Bu tavır bizim canımızı sıktı. Öldürmek istesem doğrudan başına sıkardım. Yaralayıp sokak ortasına atmak istedik. Bizi beklettiği için öfkelendik. Aramızda hakaret ve küfürleşme yaşandı. Kendimi kaybettim, bacağına ateş ettim” dediği iddia edildi.

Anlaşmazlığın giderilmesi için yapılan toplantıda gerginlik oluşunca Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun “Ben Alaattin Çakıcı’nın avukatıyım, yeğeniyim” demesi üzerine Kadir ve Ali Yasak’ın da, “Biz de Drej Ali’nin yeğenleriyiz, Ne olacak?” dedikleri belirtildi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde ilk ifadeler ortaya çıktı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu öldüren saldırganların kaçış anları kameralarda