Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti sanığı: Sosyal medya olayı abarttı

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 10:59 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 10:59 pm

Eski Beşiktaş yöneticisi ve Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Mahmutyazıcıoğlu’nu öldüren Kadir Yasak, öldürme kastının olmadığını iddia etti. Tutuklu sanık Seccad Yeşil ise savunmasında, “Sosyal medya bu olayı abarttı” dedi.

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun 27 Ocak’ta Yeşilköy’de ortağı olduğu balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davanın ilk duruşması Bakırköy 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya 10’u tutuklu 20 sanık katıldı. Ece Erken ve Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu da duruşmada hazır bulundu.

“ÖLDÜRMEK İSTESEM DİREKT KAFASINA ATEŞ EDERDİM”

Şafak Mahmutyazcıoğlu’na ateş eden tutuklu sanık Kadir Yasak savunmasında, öldürmek kastıyla ateş etmediğini ileri sürdü. Yasak şunları söyledi, “Bizim aramızda yaşananların iddianamede geçen daire satışı ile ilgisi yoktur. Şafak Mahmutyazcıoğlu, bana ve aileme küfürler ediyordu. Görüştüğümüzde benimle ‘Bundan sonra Suphi’den kim para isterse, onun anasını sinkaf ederim’ şeklinde konuştu. Bu görüşme sonrasında da Şafak Mahmutyazıcıoğlu benim arkamdan küfürler ediyormuş. Olay günü balıkçılar çarşısının önünde Şafak’ı gördüm. Serkan ve Seccad alışveriş yapacaklardı ama, ben ‘Şafakla bir görüşeyim’ dedim. Daha sonra onlar da geldi. Görüşmek istememin amacı bana küfür edip etmediğini sormaktı. Kendisine sorduğumda  ‘Ben söylemediysem de sana karşı söyledim derim’ dedi. Kendisi alkollü gibiydi. Daha sonra Şafak bana “Kadir sen benim mekânıma gelip hesap mı soruyorsun. Buradan gidin’ dedi ve küfretti. Üstüme doğru yürüdü. O an bir kargaşa oldu. Ben yere doğru ateş ettim, Şafak yere düştü. Sonra sol tarafımdan birisi ‘Yapma abi’ diye bağırdı. Ben bir el daha yere doğru ateş ettim. Biri bana ateş edebilir mi diye sağımı solumu kontrol ediyordum. Daha sonra olay yerinden ayrıldık. Şafak’ı öldürmek istesem direkt gidip kafasına ateş ederdim. İsteseydim yere değil, üstüne ateş ederdim. Bana seni öldürteceğim de demişti. Bizim düşüncemizde olmayan insanlar, bizi tehdit etikleri için ben silah taşıyordum. Ruhsatlı silaha başvurdum reddedilince ruhsatsız silah temin ettim, bu silah 4,5 senedir bende” dedi.

ECE ERKEN FENALAŞTI

Sanık Kadir Yasak’ın ifadesi sırasında Ece Erken fenalaşarak yere düştü. Kısa süre sonra kendisine gelen Erken, gözyaşları içinde duruşma salonundan dışarı çıkartıldı.

“KÜFRETTİĞİ İÇİN OLDU”

Savunmasına devam eden Kadir Yasak, “Şafak Mahmutyazıcıoğlu, bana küfrettiği için bu olaylar oldu. Ruhsatsız silahım benim her zaman üzerimdedir. Ben ‘Bir daha benim arkamdan konuşma’ diye yere ateş ettim. Olay anında onun vurulduğunu bile anlamadım. Benim suratıma karşı küfürler etti. Böyle olmasını istemezdim, pişmanım” dedi.

“SOSYAL MEDYA BU OLAYI ABARTTI”

Olay esnasında Kadir Yasak’ın yanında olan tutukluk sanık Seccad Yeşil ise savunmasında, “Bizim Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile ilk görüşmemizde kendisi korumalarıyla, mafya gibi ellerinde silahlarla geldiler. Sonra Şafak küfürler ederek ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz ?’ filan dedi. En sonunda masada uzlaşmaya varıldı. Olay günü de Kadir, Şafak ağabeye ‘Sen bana küfrettin mi ?’ diye sordu. Şafak ağabey de Kadir’in eline vurarak ‘Sen ettim say’ deyip küfretti. Daha sonra Kadir de yere doğru bir el ateş etti. Ben ‘dur, yapma’ diye engellemeye çalıştım. Kadir’in ağabeyi Ali de ‘Yapma’ diyerek Şafak ağabeyi çekti. Murat Bilmez’i de bilinçli olarak vurmadı. Sosyal medya bu olayı abarttı.  Ben cinayeti engelleyemeyince korktum kaçtım” dedi.

“ORTADA CİNAYET YOK YANLIŞLIKLA ÖLDÜ”

Olay esnasında herkesin korkudan masaların altlarına saklandığını, orada bulunanların Mahmutyazıcıoğlu’na müdahale edebileceğini söyleyen sanık Yeşil, “Belki oradan biri masa örtüsünü alıp maktulün bacağını sarıp kan kaybını durdursaydı adam ölmeyecekti. Ali de orada Şafak ağabeyi kaçırmaya çalıştı. Ali de gerekeni yaptı yani. Ortada cinayet filan da yok biri yanlışlıkla öldü” dedi.

Sanığa soru soran Celal Mahmutyazıcıoğlu, “Sanık ‘orada biri keşke masa beziyle müdahale etseydi’ dedi. Neden kendisi müdahale etmedi? Neden ambulansı aramadı?” dedi.  Sanık Yeşil, “Ben korkup kaçtım ama, adamın arkadaşları da yapmamış. Olay ile ilgili de Kadir’in beyninin içerisine giremem. Bilseydim oraya hiç gitmezdim” dedi.

“KUCAĞIMDA GÖTÜRSEYDİM BURADA OLMAZDIK”

Maktul Mahmutyazıcıoğlu’na ateş eden Kadir Yasak’ın ağabeyi tutuklu sanık Ali Yasak savunmasında, “Olay esnasında Şafak bir anda iki eliyle kardeşimin üstüne doğru saldırmaya çalıştı. Ben de olayın büyümemesi için Şafak’ı tuttum. Bu sefer kendisini çektiğim esnada silah sesi duydum. Ben sesi duyunca şok oldum. Üstüne bir silah sesi daha duydum. Şafak’ı oradan koltuk altlarından tutarak uzaklaştırmaya çalıştım. Belki kucağıma alıp oradan götürseydim bugün burada olmazdık. Şafak’ı kapının önüne doğru sürüklemeye çalıştım. Hastaneye götürülmesi için valeye taksi çağırmasını, hastaneye götürülmesini söyleyecektim. Bu sırada Şafak bana halen küfür etmeye devam ediyordu” dedi.

DURUŞMA YARIN SABAH DEVAM EDECEK

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu, söz alarak sanık Ali Yasak’a “Olaya intikal ederken kardeşinizin üzerinde silah olduğunu biliyor muydunuz? diye sordu. Sanık Ali Yasak ise üzerinde silah olduğundan haberinin olmadığını söyledi. Mahmutyazıcıoğlu, olay yerine geldiğinde neden kardeşi Kadir Yasak’ı mekândan çıkarmadığını sorması üzerine Ali Yasak, “Ben mekâna geldiğimde olaylar bir anda oldu. Olayı yatıştırmaya yönelik harekette bulundum” dedi.

Celal Mahmutyazıcıoğlu, “Biz kameraya kayıtlarını izlediğimizde sizin oraya hunharca, öldürme kastıyla geldiğinizi düşünüyoruz. Sen bizim arkamızdan küfür ettin, biz de gelip senin mekânında sana bunu yaparız. Herkes görsün gibisinden bir mesaj olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Tutuklu sanık Serkan Dakman, olay anında Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ayağa kalktığını ve Kadir Yasak’a doğru elini uzattığını gördüğünü söyledi. Dakman, “Silah sesi duydum. Yan tarafımdan bir kişi ‘Ne oluyor’ diye bağırdı. O kişi Şafak Bey’in şoförüymüş. Sonra Kadir o tarafa da bir el ateş etti” diye konuştu.

Mahkeme heyeti duruşmanın yarın sabah devam etmesine karar vererek, ara verdi.