Sadiye Demirtaş: Oğlum teröristse neden cumhurbaşkanı adayı oldu?

Yayın tarihi: 29 Aralık 2020 Salı 1:10 am - Güncelleme: 29 Aralık 2020 Salı 1:10 am

Sadiye Demirtaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Selahattin Demirtaş’ı “Terörist” diyerek hedef almasına tepki gösterdi. Sadiye Demirtaş, “Benim çocuğumu rehin almışlar, koymuşlar cezaevine ve diyorlar ‘teröristtir’. Benim çocuğum hiç ‘terörist’ olur mu? Benim çocuklarım terörist değil.” dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’nin “Derhal serbest bırakılmalı” kararına rağmen Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, gazeteci Erdal Er’in Youtube kanalındaki yayınına katıldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Er’in sorularını yanıt Sadiye Demirtaş, “Halkın ağacından meyve koparmayın, çocuklarıma yedirmeyin, haramdır, diye tembihlerdim hep. Şimdi de benim çocuğumu rehin almışlar, koymuşlar cezaevine ve diyorlar ‘teröristtir’. Benim çocuğum hiç ‘terörist’ olur mu? Benim çocuklarım terörist değil.” dedi.

“Şimdi de tutturmuşlar Selahattin teröristtir” diyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim çocuklarım terörist değil. Oğlum teröristti niye cumhurbaşkanı adayı oldu içeriden? Teröristti niye milletvekili oldu, Meclis’te el alemin hakkını savunurken aldılar kaldırdılar yataktan götürdüler. O tek değil, milyonlarca kişi içeridedir. Dünya alem biliyor ben onun arkasındayım, tüm sevdikleri arkasındadır. Ben anlamadım neyi paylaşamıyorlar.”

“HABERLERİ İZLEYİNCE TANSİYONUM YÜKSELİYOR”

Televizyon izlemediğini belirten Sadiye Demirtaş, “O yalan haberleri izleyince tansiyonum yükseliyor ve çok üzülüyorum” ifadelerini kullandı. Ameliyatlı olduğu için iki senedir oğlunu görmediğini söyleyen anne Demirtaş, “Öyle kolay mı sanıyorsunuz yaşadıklarımı” dedi.

“EVE GELİRSE ONA ZERBET YAPALIM”

Sadiye Demirtaş, “Anne Selahattin serbest kalırsa, eve gelirse onun için ne yapmak istersine?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“İnşallah, ona köy yemekleri yaparız. Ona Zerbet (Zerfet), çok sever, Sîrîn diyoruz, ona Kalî yaparım, ona Patîla yaparım… Ama gene de üzülürüm, yani çok sevinmem çünkü siyasetçilerin hepsini çıkarsalar insan çok sevinir… Tabii insan evladına da sevinir… Allaha emanet olsun, cemali sağolsun…”