Sadettin Tantan: AKP, yargılama meclisini ortadan kaldırdı

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2021 Cuma 2:32 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma 2:32 pm

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin konuştu. Batıdan Türkiye’ye yönelik tehditlere değinen Tantan, “Mafya, iktidarı tehdit ediyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Sedat Peker’in iddialarının ardından Peker’e koruma polisi verilmesinde sorumluluğuna işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan “Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” demişti.

Sedat Peker‘in iddialarının ardından gündeme gelen birçok isme yönelik konuşan Tantan, Çalışkan‘ın bu iddialarını değerlendirdi. Cumhuriyet savcılarının çalışma yapacağına inandığını söyleyen Tantan, “90’lı 80’li yılların Türkiye’si tahlil edilmeden insanlar suçlanıyor. O günkü siyasi anlayışı bugünle yargılayamazsınız. AKP zihniyeti bütün yargılama meclisini ortadan kaldırdı. Bunu hangi hukuki araçlar yapacak? Cumhuriyet savcıları nasıl delil toplayacak? Bunların hepsi bir sorun. Temiz toplum yaratmak adına Cumhurbaşkanı emir vererek bir çabaya girebilir. İktidar 19 yılda bağımsız yargıyı ortadan kaldırdı” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE ÇAĞRI

TELE1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Tantan, mafya yapılarının Türkiye’yi tehdit ettiğini söyledi. Muhalefetin AKP’yi bu alanda sıkıştırması gerektiğinin altını çizdi. “Mafya iktidarı tehdit ediyor” diyen Tantan, Türk siyasetinde dış ilişkilerin konuşulması gerektiğine de değindi. Tantan, “Güvenlik güçlerinde de kolluk kuvvetlerinde de namuslu insanlar var. Bunların varlığı Türkiye’yi ayakta tutuyor. Bu ülkeyi cehalete emanet ettiniz. İktidar sahiplerine çağrı: Halkınıza geri dönün. Muhalefetin iktidarın tuzağına düşmemesi gerekiyor. Bu iktidar sahipleri Türk halkına ait değil, tutsak” şeklinde konuştu.

Bugün yaşananların Türkiye’ye karşı tehdit olarak kullanılıp kullanılamayacağı yönündeki soruya “Türkiye yurt dışında itibarsızlaştırılıyor. En büyük tehdit batının örgütlediği IŞİD gibi örgütlerin zenginliğe ulaşması. Rıza Zarrab olayı da bir başka tehlike” ifadelerini kullanarak yanıt verdi. Bunların tehdit olarak kullanılabileceğini ifade etti.