Sadece Osman Gazi Köprüsü’ne 6 ayda kişi başı 21 lira ödedik

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 7:17 am - Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 7:17 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği “yol yaptık, köprü yaptık” sözleri de vatandaşa yük olmaya devam ediyor. “Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak” denilen Osman Gazi Köprüsü’nün işletmeci şirketine yılın sadece ilk 6 ay ödemesi 1 milyar 750 milyon lira ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

 

AKP iktidarının öve öve bitiremediği ve cebimizden para vermeden yapacağız dediği yol ve köprü ücretleri ekonomik olarak zor durumdaki vatandaşların sırtındaki yük olmaya devam ediyor. Osman Gazi Köprüsü’nün yılın ilk 6 ayı için işletmeci şirkete 1 milyar 750 milyon lira para ödendi. konuyla ilgili Twitter hesabından yorumda bulunan gazeteci Murat Muratoğlu “Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak” denilen Osman Gazisi Köprüsü için işletmeci şirkete yılın sadece ilk 6 ay ödemesi 1 milyar 750 milyon lira! Kişi başı 21 lira… Biz mi köprüden geçiyoruz, köprü mü bizden?
Ülkede 3-5 tane müteahhit rahat etsin diye 84 milyon köle…” ifadelerini kullandı.

 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edildi. Devlet, yapım ve işletmesini özel sektörün üstlendiği bu projelere, “araç geçiş garantisi” verdi. Araç geçiş bedelleri, döviz olarak belirlendi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması durumunda aradaki farkı devlet ödüyor. Buna, “araç geçiş garanti ödemesi” adı veriliyor.