Sadece çöl koşullarında yaşayan kuş Tuz Gölü’nde görüldü

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 12:18 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 12:48 pm

Aksaray’da sadece çöl koşullarında yaşayabilen Çöl Koşarı kuşu görüldü. Bu kuşun bu alanda görülmesi Tuz Gölü‘nün sulak alan özelliğini kaybediyor olması endişesi yarattı.

Aksaray Tuz Gölü ve habitatı çevresinde yaşayan kuş türlerini çekmek için Aksaray’da bulunan 87 doğa gözlemcisi ve fotoğrafçısından oluşan grup Birdpx, Çöl Koşarı kuşunu görüntüledi.

“ARTIK SİZ BİR ÇÖLDE YAŞIYORSUNUZ DİYOR”

Doğa fotoğrafçısı Fahri Tunç, “Biz doğa gözlemcileri ve fotoğrafçıları için çok sevindirici bir gelişme, inanılmaz bir doğa olayını ortaya çıkarmış olduk. Çöl Koşarı bize diyor ki ‘Artık siz bir çölde yaşıyorsunuz” diye konuştu.

Tunç, “Bu kuşun Avrupa kayıtlarındaki en uzak noktası Urfa olarak bilinirdi. Buralara gelmesi imkansız olan kuşu dün Tuz Gölü’nde kaydettik, görüntüledik. Çöl Koşarı adlı kuşun Tuz Gölü’nde görüntülenmesini Türkiye’deki tüm ornitolog (kuş bilimci) doğa gözlemcileri ve fotoğrafçıları şaşkınlıkla izledi. Çöl ikliminde yaşayan bu kuşların burada bulunması ve üremesinin, bize verdiği mesaj; artık yavaş yavaş bu bölgelerin de çölleştiğini göstermektedir.” dedi.

Tarihi enerji krizi büyüyor! “Tuz Gölü’nde 8 günlük doğal gaz stoku var”