SADAT cumhuriyeti hedef aldı!

Yayın tarihi: 12 Kasım 2022 Cumartesi 8:51 am - Güncelleme: 12 Kasım 2022 Cumartesi 1:31 pm

SADAT‘ın Kurucusu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi BOP ve cumhuriyeti eleştirdi.

SADAT’ın Kurucusu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, Asya-Afrika İslam Devletleri Birliği (ASRİKA) adında başkenti İstanbul, dili Arapça olan bir devlet hedefleyen İslam Birliği Kongresi’ne önsöz yazdı. Adnan Tanrıverdi yazısında hem Türkiye’de cumhuriyetin kuruluşunu hem de Recep Tayyip Erdoğan’ın Eş Başkanı olduğunu söylediği Büyük Ortadoğu Projesi(BOP)’ni eleştirdi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre Tanrıverdi BOP hakkında, “İslam dünyasının sosyal, siyasi ve ekonomik çalkantı ve istikrarsızlığa sevk edildiği” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyetin kurucu kadrolarını da hedef alan Tanrıverdi, “Türkiye, Cumhuriyetin kuruluşu ile beraber gelişmiş devletler seviyesine ulaşmanın sosyokültürel devrimlerle toplumu değişime uğratmadan mümkün olmadığı kabulüyle; İslam dinini, İslami değerleri ve temsil ettiği medeniyeti tehdit olarak gördüğünden, Batı medeniyetini ulaşılacak nihai hedef olarak göstererek yüzünü Batı’ya çevirmiş, İslam devletlerine ve Müslüman milletlere sırtını dönmüş, İslam dünyasına yabancılaşmıştır.

Silahlı kuvvetler, irtica sendromu nedeniyle mütedeyyin insanları devlete küstürürken birlik olmanın tutkalı durumundaki dini değerleri yok etmek istediği ve seküler kavmiyetçi tutumu nedeniyle de Kürt halkını, devlete bağlılığını sorgular hale getirmiştir” ifadelerini kullandı.

ATATÜRKÇÜLÜK’E “SORUN” DEYİP AKP’Yİ ÖVDÜ

Tanrıverdi ayrıca, Atatürkçülük’ü “sorun” olarak niteleyip AKP’yi övdü. Son 10 yılda siyasi istikrar sağlandığını savunan Tanrıverdi, “Yanlış resmi ideoloji ile yapılan mücadele sonucu Türkiye’nin iç sorunlarını büyük ölçüde çözdüğünü” öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, “Gölge Ordu-SADAT’ın Sır Perdesi Aralanıyor” kitabının yazarları ile görüştü