SADAT Başkanı’ndan Harp Okulu mülakatı itirafı!

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 12:15 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 5:17 pm

SADAT Başkanı emekli Tuğgeneral Adanan Tanrıverdi Harp Okulu mülakatlarına SADAT‘çıların alındığı yönündeki iddialara ‘Yalan’ diye yanıt vermişti.  Tanrıverdi’nin 2018 yılında Kübra Par’a yaptığı açıklamalarda SADAT’çıların Harp Okulu mülakatlarında yer aldığını söylediği ortaya çıktı

SADAT’çıların Harp Okulu mülakatlarına katıldıkları yönündeki iddialara SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi,  “ODA TV’den Şahsıma ve mensubu bulunduğum SADAT A.Ş.’ye iftira edilmiştir” açıklamasını yaptı.

SADAT’çıların mülakatlara katıldığı haberinin FETÖ tarafından ortaya atıldığını öne süren Tanrıverdi, şunları ifade etti:

“Bu haber, şahsıma ve kurucusu bulunduğum SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne, TSK ve Devlet Organlarına çöreklenmiş olan ve 15 Temmuz 2016’dan itibaren tasfiyesi ve etkisiz hale getirilmesi için mücadele edilen FETÖ Örgütü mensupları tarafından ortaya atılmış, gerçekle alakası olmayan bir iftiradır.”

Tanrıverdi, mülakatlara katıldığını kabul eden Gürcan Onat’ın ise SADAT çalışanı olmadığını iddia etti. Gürcan Onat’ın SADAT kurucularının arasında yer aldığına dair belgede Türkiye Sicil Gazetesinde yayınlandı.

SADAT Başkanının TSK’yı anlattığı video ortaya çıktı

ADNAN TANRIVERDİ’NİN ÜÇ YIL ÖNCEKİ MÜLAKAT İTİRAFI

 

Adnan Tanrı verdi, SADAT’çıların mülakatlara katıldığı yönünde Odatv’de çıkan habere, “FETÖ iftirası” demişti. Tanrıverdi’nin, üç yıl önce verdiği röportajında “mülakat” itirafında bulunduğu ortaya çıktı.

Tanrıverdi, Habertürk yazarı Kübra Par’ın, “Geçen yıl çıkarılan bir KHK ile emekli subayların TSK’ya geri dönüşünün yolu açılmıştı. Sizin üyelerinizden bu KHK ile orduya dönenler var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“3-4 arkadaş var. Referans olduğumuz için alındılar. Mülakat komisyonlarında görev aldılar.”

Kübra Par, yanıtın ardından şu soruyu yöneltti:

“Sizin ideolojinize yakın askerlerin orduya girişini sağlaması açısından kritik bir pozisyonda olduklarını söyleyebilir miyiz?”

Peker, SADAT dizisine devam ediyor “Ben açıklayınca hisselerini devretti”

“KOMİSYON İÇİNDE YALNIZCA 3-4 ÜYEMİZ VAR”

Tanrıverdi ise şunları söyledi:

“200 kişi alındı, bunun içinde 3-4 ASDER üyesi var. Silahlı olarak değil sivil olarak görev yapıyorlar. Her sınavda aşağı yukarı 30 komisyon kuruluyor. Bu kadar komisyon içinde yalnızca 3-4 üyemiz var, onlar da kendiliğinden emekli olmuş isimler”

Adnan Tanrıverdi’nin Kübra Par ile yaptığı röportaj