SADAT 19 Mayıs paylaşımında yok saydığı Atatürk’ü tepkilerin ardından hatırladı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 10:21 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 11:15 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ani kararla SADAT’a gitmesiyle Türkiye gündemine oturan şirketin paylaştığı 19 Mayıs kutlamasında Atatürk yok sayıldı. SADAT daha sonra sosyal medyadan 19 Mayıs paylaşımını sildi ve içinde Atatürk’ü geçirerek yeniden paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “SADAT bir de ideolojik zırh tanımlamış kendisine. Bir devlet kuracak, o devletin içinde Türkiye’de olacak devletin adı ASRİKA devleti. ASRİKA Devleti başkan tarafından yönetilecek, İstanbul başkenti olacak resmi dili de Arapça olacak. ” demişti

ATATÜRK YOK SAYILDI

Tepkilerin odağındaki SADAT kendisine ait sosyal medya hesabından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hakkında bir paylaşım yaptı. Adeta korku filmi müziği eşliğinde paylaşılan kutlama videosunda ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yok sayıldı.

İşte o paylaşım:

YENİDEN PAYLAŞTILAR

SADAT’ın Atatürk’ü yok saydığı 19 Mayıs paylaşımı daha sonra sosyal medya hesabından kaldırıldı, kısa bir süre sonra da içinde Atatürk geçirilerek yeniden paylaşıldı. Yeni paylaşımda “19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkarak işgal altındaki ülkeyi kurtarmak için milli mücadeleyi başlatan Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anar, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: ASRİKA’yı kuracak SADAT’dan ne danışmanlık aldın?