Sacit Aslan: Mehmet Eymür’ün sadece özür dilemesi yetmez

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 12:15 am - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 12:56 am

TELE1’de Gündem Özel’e konuk olan Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Sacit Aslan, Emel Sayın’ın adının MİT raporlarına nasıl girdiğini ve Mehmet Ağar’la nasıl tanıştığını anlattı. Aslan, kitabı ‘Bir Masal’da İki Kral Olmaz’dan da bahsetti.

TELE1’de Uğur Dündar’ın sunduğu Gündem Özel programının bu haftaki konuğu Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Sacit Aslan oldu. Aslan, programda Emel Sayın’ın isminin nasıl MİT raporlarına girdiğini anlattı ve “Mehmet Eymür’ün Emel Sayın’dan özür dilemesi yeterli değil” dedi.

Mehmet Eymür’ün hazırladığı söz konusu MİT raporunda, Emel Sayın ve 1983-1987 arasında Genelkurmay Başkanı olan Necdet Üruğ’un isimleri de geçmişti. ‘Yeraltı-polis-kamu görevlileri ilişkileri’ başlıklı raporda yer alan, Üruğ’un otelde Emel Sayın ile buluştuğu iddiası ortaya atılmıştı.

Uğur Dündar, konuyla ilgili Üruğ’la görüştüğünü ve Üruğ’un iddiayı yalanlayarak, “çok üzüldüğünü söylediğini” hatırlattı. Dündar, Eymür’ün sonra iddiaya “yanılgı” özür dilediğini de hatırlattı.

“EYMÜR’ÜN SADECE ÖZÜR DİLEMESİ YETMEZ”

Dündar’dan sonra söz alan Sacit Aslan ise, “Eymür’ün özrü kabahatinden büyük. O Emel Sayın değil diyor Mehmet Eymür. Haraskargazi Caddesi’nde oturan sarışın bir kadını benzettik diyor. Peki o kadın kim? O kadın yoksa raporunda burasında yazılanlar ne? Mehmet Eymür’ün sadece Emel Sayın’dan özür dilemesi yeterli değil? O soyadı taşıyanların tamamı zan altında. Benden niye özür dilemiyor Mehmet Eymür?” diye konuştu.

SACİT ASLAN ANLATTI: MEHMET AĞAR’LA NASIL TANIŞTI?