Saç ekiminde DHI yöntemi: Yeni nesil Choi teknolojisini Uzman Dr. Murat Konakçı anlatıyor!

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 10:38 am - Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma 12:17 pm

Saç ekim işlemleri, modern teknolojiler ve yeni nesil yöntemler ile eskisinden çok daha yüksek yoğunluklu sonuçlar verebilmektedir. Verilen sonuçların kalitesi genel olarak ekim sırasında kullanılan yönteme, doktorun el becerisine ve yararlanılan teknolojilere bağlı olarak değişebilmektedir. DHI yöntemi, diğer ismi ile Direct Hair Transplantation, Choi Implanter Kalem adı verilen bir cihazla gerçekleştirilen oldukça modern bir saç ekim yöntemidir. Bugün sizlerle Zen Poliklinik’te saç ekim hizmeti veren Dr. Murat Konakçıya ekim ile alakalı sorularımızı yöneltecek ve yanıtlarımızı alacağız. Dr. Konakçı, DHI saç ekimini diğerlerinden ayıran özellikleri, bu yöntemin temel avantajlarını ve daha fazlasını bizlere iletiyor olacak. Devamı için haberimizin tamamını okumayı unutmayın!

Saç Ekiminde DHI Yöntemi Nedir?

Saç ekiminde DHI yöntemi, yeni nesil yüksek kaliteye sahip Choi Implanter Kalem kullanarak gerçekleştirilen bir ekimdir. Bu yöntem diğer çok sayıda ekim metodundan farklı olarak bir kanal açma aşaması gerektirmez. Bunun yerine, tek adımda, Choi Implanter Kalem’in mikro ucu sayesinde kanal açılır ve greft de içerisine yerleştirilir. Bu özelliği dolayısıyla işlem ‘’Direkt Saç Ekimi’’ olarak bilinmektedir.

DHI saç ekimi, kullanılan aracın yüksek teknoloji ve verimi sayesinde özellikle dar alanlara yoğun ekim yaptırmak isteyenler için sıklıkla tercih edilmektedir. Teknikte kalem her defasında tek bir greftin ekimini yapar ve bu sayede her birinin ekim açısı ve lokasyonundan emin olunarak ilerlenir.

DHI Saç Ekimi ile FUE Saç Ekimi Arasındaki Farklar Nelerdir?

DHI ile FUE arasındaki fark pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Verimlilik ve tutunma oranlarını merak eden hastalar, ekimin hangi yöntemle yapılırsa daha uzun vadeli sonuç vereceğini sıklıkla soruyor. Bu sorunun yanıtı hastanın kafa derisi yapısına, ihtiyaç duyduğu greft sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ekim yapılacak olan alan da etkenler arasında gösterilebiliyor. Genel olarak DHI ile FUE arasındaki farklar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

DHI SAÇ EKİMİ

  • Ekstra bir kanal açma aşaması gerektirmeden ekim tamamlanır. Bunun için kullanılan özel araç Choi, hem kanal açmayı hem de ekimi tek seferde yapar.
  • Dar alanlara çok yüksek yoğunlukta saç ekimi yapmak için iyi bir yöntemdir. Özel Choi kalem mikro ucu sayesinde çok sık ekim yapılmasına olanak tanır. Yalnızca en tepe bölgeye ekim
  • yapılacaksa DHI daha iyi bir tercihtir.
  • Diğer yöntemler ile kıyaslandığında yüzde 20 oranında daha yüksek fiyat talep edilebilmektedir.

FUE SAÇ EKİMİ

  • Anestezi işleminin ardından kanal açma için özel bir adım kurgulanır. Bu adım boyunca toplanan greftler özel soğuk bir solüsyonda bekletilir. Bekletmenin doku ölümüne yol açmaması için minimum düzeyde tutulması gerekir.
  • Geniş alanlara yüksek düzeyde verimli şekilde saç ekimi yapılması için sıklıkla tercih edilir. Kafa derisinin tamamına ekim yapılırken FUE daha iyi bir tercihtir.
  • DHI yönteminden yaklaşık yüzde 20 oranında daha uygun fiyatlı olmaktadır. Bu yüzden geniş alanlara ekimde daha sık tercih edilir.

DHI Tekniğinin Dezavantajları Var Mıdır?

Sıklıkla uygulanan ve yüksek tutunma oranları vaat eden DHI tekniği, belirli durumlarda dezavantajlar oluşturabiliyor.

  1. DHI tekniği için kullanılması gereken Choi Implanter Kalem, kullanımı ekstra uzmanlık gerektiren bir araçtır. Bundan dolayı herhangi bir klinikte gerçekleştirilemez. Bizler Zen Poliklinik’te alanında uzman doktorlar olarak ekimi bizzat gerçekleştiriyoruz. Saçların analizinden greftleri toplamaya, Choi Implanter Kalem ile ekimi yapmaktan anesteziye kadar her adımın bir profesyonel tarafından yürütülmesi büyük önem arz etmektedir.
  2. DHI tekniği diğer yöntemlerden daha yüksek maliyetli olabilmektedir. Greft sayısı çok yüksek ise DHI dolayısıyla masraflar da oldukça yükselebilmektedir.
  3. Tek bir seansta gerçekleştirilebilecek greft ekimi daha azdır. Dolayısıyla eğer yüksek greft sayısı gerekiyorsa ikimi iki ayrı güne bölmek gerekebilir. Bu durumda hastanın daha çok vakit ve enerjisini ekime ayırması gerekecektir.

Dr. Murat Konakçı
Saç Ekimi
https://zenpoliklinik.com/tr/
(0216) 212 07 47
Facebook: @zenpoliklinik
Instagram: @zenpoliklinik
YouTube: ZenPoliklinik
Google Maps: ZenPoliklinik