Saç Ekimi Teknikleri ve Fiyatları 2022

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 8:46 am - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 8:46 am

Saç ekimi teknikleri ve fiyatları 2022 yılında da en sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Saç dökülmesi sorunları yaşayan kadın-erkek herkes çözümü saç ekimi işlemlerinde arıyor. Bitkisel ya da ilaç tedavileri ile önlenemeyen tüm saç dökülmelerin kaçınılmaz sonu saç ekimi uygulamalarıdır. Doğru teknik, doğru doktor tercihi yapıldığında ömür boyu kalıcı ve gür saçlara yeniden sahip olabilirsiniz. Ancak bu konuda dikkate almanız gereken birden fazla unsur bulunuyor.

Saç ekimi sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu büyüme sırasında yeni teknikler geliştirilerek uygulanıyor. Bu noktada ise hastalar yeni gelişen teknikleri ve fiyat detaylarını merakla araştırıyor. Bu içeriğimizde merak ettiğiniz tüm sorulara ayrıntılı olacak şekilde yanıtlar hazırladık. Saç dökülmeleri neden olur? Saç ekimi işlemlerinin teknikleri nelerdir? En iyi saç ekimi tekniği ve fiyatları nedir? Tüm bu sorularınızın detaylı yanıtlarını almak için içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz.

Saç Ekimi Neden Yapılır? Saç Dökülmeleri Neden Olur?

Saç ekimi işlemleri saç dökülmelerine karşın yapılıyor. Saç incelmesi kadın ya da erkeklerden en sık görülen yaygın bir saç problemidir. Genel olarak saç köklerinin yeterli düzeyde beslenememesi neticesinde oluşan dökülmeler ile başlar. Eğer önlem alınmazsa oluşan bu dökülmeler ivmelenerek kelliğe kadar neden olabilir. Bu noktada ‘Saç dökülmesi neden olur?’ sorusunu merak edebilirsiniz. Saç incelmelerini tedavi etmenin farklı metotları bulunuyor.

Bunlar saçlarınızın eski sağlıklı görünüme kavuşmasını sağlıyor. İlgili tedaviler sadece uzman doktorlar tarafından uygulanabiliyor.

Saç dökülmesine karşı tedaviler ile destek alabilirsiniz. Güçlendirme tedavileri doğru ve profesyonelce uygulandığı sürece incelme sorununu tamamen ortadan kaldırma özelliğine sahiptir. Ancak bu uygulama ve tedavilere rağmen hala hiçbir sonuç almadıysanız kesinlikle saç ekimi yöntemi ile çözüm bulabilirsiniz.

Saç Ekimi Teknikleri Nelerdir?

Saç ekimi işlemleri için uygulanan birden fazla yöntem bulunuyor. Her geçen gün yeni saç ekimi teknikleri de çıkmaya devam ediyor. Ancak klasik ekim yöntemleri yenilerine oranla hala daha fazla tercih ediliyor. Türkiye ve dünyada en sık tercih edilen popüler saç ekimi yöntemleri ise şunlardır:

FUE Saç ekimi tekniği,
FUT Saç ekimi tekniği,
DHI Saç ekimi tekniği,

Robotik Saç ekimi tekniği olmak üzere günümüzde en sık tercih edilen saç ekimi yöntemleri arasındadır.
Özellikle de FUE yönteminin sıkça tercih edildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ağrısız ve acısız yapılan bu işlemlerle saçlarınız eskisinden çok daha gür ve doğal hale gelebilir.

En İyi Saç Ekimi Yöntemi Hangisi?

Saçlarındaki dökülmelerden sıkılan ve eski haline kavuşmasını isteyen herkes saç ekimi yöntemlerine başvuruyor. Ancak kişiler hangi yöntemin daha hızlı ve etkili sonuç verdiğini de merak ediyor. Aslında tüm saç ekimi yöntemleri yapan doktorun başarısına bağlı olarak iyi sonuçlar verebilir. Nitekim en sık tercih edilen teknik ise FUE tekniğidir. Kısaca FUE saç ekimi tekniği:
FUE tekniğinin açılımı Foliküler Ünite Ekstraksiyonu’dir. FUE tekniğinde hastanın sağlıklı saç kökleri lokal anestezi ile alınır.

Donör bölgesinden alınacak saç kökleri için mikro uçlu motorlar kullanılır. Saç kökleri tek tek alınır. Ardından ise alınan sağlıklı saç kökleri saç ekilecek bölgeye yerleştirilerek FUE saç ekimi işlemi tamamlanır.

FUE saç ekimi işlemleri ağrısız ve acısızdır. Ayrıca iyileşme süreci de oldukça erkendir. Hiçbir iz bırakmadığı için de hasta ve saç ekimi uzmanları tarafından oldukça sık şekilde tercih ediliyor. Bunun yanı sıra diğer tekniklere oranla fiyat açısından da daha cazip olduğu için sıkça tercih edildiğini söylemek mümkündür.

Saç Ekimi Yorumları

Saç ekimi işlemlerini daha önce yaptıranlar yorumlarını çeşitli sitelerde paylaşıyor. Genelde sözlük ve forum sitelerinde hasta yorumları yer alıyor. Bunun yanı sıra saç ekimi merkezi ve doktorlarının sosyal medya hesaplarında da gönderi altlarında hastaların yorumlarını görebilirsiniz. Saç ekimi yorumları yeni işlem yaptırmayı düşünen kişilere son derece yardımcı olur. İşlem yaptırmadan evvel doğru doktor ve saç ekim merkezini bulmak için yorumları dikkate almanızı öneriyoruz. Çünkü sektörde çok fazla doktor ve saç ekim merkezi yer alıyor. Ancak bunların tümü yasal ve profesyonel olmayabilir. Ancak kaliteli ve sabırlı bir araştırma ve analiz neticesinde en doğru klinikle çalışabilirsiniz.

3000 Greft Saç Ekimi Fiyatı

Saç ekimi fiyatları oldukça değişkenlik gösteriyor. Örneğin 3000 greft saç ekimi fiyatı ile 5000 greft arasında ciddi bir fark oluşabilir. Bu nedenle de fiyatların detaylarına dair kesin ve net bir rakamı buradan söylemek tamamen yanlış olacaktır. Eğer net fiyat teklifleri hakkında bilgi almayı istiyorsanız hizmet alacağınız saç ekimi merkezi ile iletişime geçmeniz gerekiyor.
Genelde saç ekimi merkezleri greft sayısı, popülerlik ve saç ekimi yöntemini temel alarak fiyat veriyor. Bu fiyatları vermek için merkezler sizden saçlarınızın mevcut haline ait resmini çekmenizi isteyecektir. Bu resim üzerinden ortalama bir fiyat verilir.