Saç ekimi ömür boyu kalıcı mıdır?

Yayın tarihi: 7 Kasım 2021 Pazar 11:36 am - Güncelleme: 8 Kasım 2021 Pazartesi 11:43 am

Çoğu kişi saç ekimi işleminin kalıcı olduğunu düşünür. Fakat işlem yapıldıktan birkaç yıl sonra ister istemez doğal saçlarınız gibi ektirdiğiniz saçlar da dökülecektir. Saçınıza doğru yöntemlerle bakım yaparsanız saç dökülmesi sorununu daha geç yaşarsınız.

Saçların dökülmesinin sebeplerinden birisi yaşam koşullarıdır. Stresli bir ortamda bulunduğunuz zaman doğal saçlarınız yaşantınızdaki zorluklardan ötürü dökülür. Aynı durum ektirdiğiniz saçlar için de geçerliliğini korur.

Saç Ekimi

Günümüzde saçı döküldüğü için sorun yaşayan çok sayıda insan vardır. Hem kadınlar hem de erkekler saç dökülmesiyle uğraşmak zorunda kalıyor. Bu durumun sebeplerinden birisi zorlu yaşam koşullarıdır.

Siz de saçınız döküldüğü için sorunlar yaşıyorsanız saç ekimi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Böylece doktorların gözetiminde saç dökülmesine çözüm bulmuş olursunuz. Tabii çözüm bulup bulmamanız saç ekimi yaptırdığınız kişiye göre değişkenlik gösterebilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Uygulamaya başlanmadan önce doktorlar saç ekimi için muayene etmeyi uygun bulur. Muayene ettikten sonra hastadan kan testi istenir ve saç analizi yapılır. Saç analizi ve test sonuçlarına göre uygun olan saç ekim yöntemini belirler. Saç ekiminde ilk işlem ön saç çizgilerini çizmektir. Böylece ne kadar greft alınacağı ya da ekileceği belirlenmiş olur. Lokal anestezi uygulandıktan sonra saç ekimine başlanır.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Doktor muayenesi ve testlerinde sorun yaşanmadığı müddetçe isteyen herkes saç ektirebilir. Burada önemli olan birtakım unsurlar söz konusudur. Mesela en çok saç ektirmek isteyen adaylar arasında kanser tedavisi görenler vardır. Doktorlar kanser tedavisi biten bireylere saç ekimi yapar.

Henüz tedavisi sonlanmamış kanser hastalarına böyle bir hizmet sağlanmaz. Şeker hastalarına saç ekimi yaparken de dikkatli davranmak şarttır.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Her estetik işlem gibi saç ekiminde de hazırlık aşaması olmadan uygulama yapılmaz. Hazırlık aşamasında kan testleri ve saç analizi doktor tarafından gerçekleştirilir. Daha sonra saçlarınız tıraş edilerek ön saç çizginiz çizilir. Lokal anestezi uygulama esnasında ağrı yaşamamanızı sağlar. Greftler toplanır ve kanal açılır. Son olarak saç ekimi yapılır.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ektirmeden önce dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Süreç ve saç ekimi fiyatları hakkında doktorla görüşerek bilgi edinmelisiniz. Doktorunuza danışarak ilaç kullanmanız gerekir. Genelde kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmanız istenir.

Saç ektirmeden önce sigara ve alkol kullanımını bırakmanız da doktorların tavsiye ettiği bir şeydir. Saç ekiminden önce saçınızı temizlerken doğal şampuan kullanmaya özen gösterin. Operasyona gitmeden önce giymesi ve çıkarması kolay olan kıyafetleri tercih etmelisiniz.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi uygulaması tamamlandıktan sonra bir müddet fazla terleyeceğiniz aktivitelerden uzak durmanız gerekir. Doktorlar genelde saç ekimi fiyatları hakkında bilgi verirken bu tarz konulardan da bahseder. Ayrıca operasyondan sonra 15 gün içerisinde alkol ve sigara tüketmemeniz gerekir.

Saç Ekimi Fiyatları

Araştırma yaptığınızda saç ekim fiyatlarının çok değişken olduğunu fark edebilirsiniz. Gözlemlenen değişkenliğin sebebi sektörde saç ekimi yapan doktor sayısının giderek artış göstermesidir. Durum böyle olunca birçok kişi doktor seçiminde zorlanmaya başlamıştır. Güvenilir fiyatları öğrenmek için saç ekimi sektöründeki fiyatları gözden geçirmeniz işinizi kolaylaştırabilir.

Bütçenize uygun saç ektirmek istiyorsanız doktorların sunduğu fiyatları kıyaslayabilirsiniz. Fakat bu sırada sadece saç ekim fiyatlarına odaklanmamaya çalışın. Çünkü saç ekim fiyatları haricinde doktorun başarısı ve uygun yöntemin uygulanması gibi unsurlar da oldukça büyük önem taşır. Saç ekim işlemi ve saç ekim fiyatları hakkında doktorlardan detaylı bilgi edinmeniz mümkündür. Smile hair clinicte sakal ekimi de yapılmaktadır.

Sakal ekimi https://www.smilehairclinic.com/sakal-ekimi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.