Saç ekimi nasıl yapılır?

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2021 Pazartesi 6:54 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2021 Salı 7:51 pm

Günümüzde yaygın bir tedavi yöntemi haline gelen saç ektirme işlemi, gittikçe daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Peki, saç ekimi nasıl yapılır? Saç ekimi sonrası ağrılar ne kadar sürer? Saç ekimi yaraları ne zaman geçer? Saç ekimi hangi mevsimde yapılmalı? Tüm bu soruların yanıtını yazının devamında bulabilirsiniz.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Türkiye’nin önde gelen saç ekim merkezlerinden olan Healdone’da saç ekimi için farklı teknikler kullanılmaktadır. Saç ekimi için kullanılan tekniklerden birisi Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE)’dur. Bu yöntemde genellikle ense kısmı olan verici bölgeden binlerce saç folikülü alınır. Sonra özel cihazlarla saçın açıldığı alıcı bölgelere çok sayıda küçük delik açılır. Açılan bu deliklere donörden alınan saç folikülleri nazikçe yerleştirilir. Böylelikle bir seansta kişinin saçındaki açık bölgelere yüzlerce hatta binlerce saç folikülü nakledilmiş olur.

Saç ekiminde kullanılan bir diğer teknik ise elmas taş teknolojisidir. Bu teknoloji, saç ekimi alanındaki son yeniliklerden biridir. Sert yapıdaki doğal taşlardan yapılan cihazlarla uygulanan bu teknik sayesinde kişiye çok sayıda saç folikülü tek seansta nakledilebilir.

Direkt saç implantasyonu (Direct Hair Implantation, DHI) ya da kalem tekniği olarak bilinen yöntem de saç ekiminde sık başvurulan bir işlemdir. Bu işlemde saç tıraş edilir ve saçlı deriye lokal anestezik madde uygulanır. Saçlı deriden foliküller CHOI kalemi adı verilen özel cihazlarla çıkarılır. DHI yönteminde ekim sonrası komplikasyon gelişme ihtimali çok daha azdır ve kişi normal yaşamına kısa sürede dönebilir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekiminin ne kadar süreceği kişinin saçında ekim yapılacak alanın büyüklüğüne, saç yoğunluğuna göre değişir. Saç ekimi yapılacak bölgenin daha az olduğu durumlarda birkaç seans yeterli olurken saçta açıklığın çok olduğu durumlarda daha fazla seans gerekebilir. Ortalama olarak bakılırsa FUE tekniği toplamda 10-12 saat sürerken DHI kalem tekniği ise 8 saat sürer.

Saç Ekimi Yaptıracaklara Tavsiyeler

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler, ekim öncesinde ekim prosedürü ile ilgili bilgi sahibi olmalıdır. Saç ekiminde hangi işlemin uygulandığı, işlem sonrası kişiyi nelerin beklediği, ekimin ne kadar sürede sonuç vereceği gibi konularda fikir sahibi olmak için Healdone uzmanlarına başvurabilirsiniz.

Saç Ekimini Nerede Yaptırmalıyım?

Saç ekiminde başarılı bir sonuç almak için deneyimli bir kliniğe başvurmanız faydalı olacaktır. Healdone, profesyonel ekibi ve son teknoloji ürünleriyle saç ekiminde başarılı bir klinik olarak öne çıkmaktadır. Gerek işlem öncesi ulaşım ve konaklama konusunda sağladığı konfor gerek de işlem sonrası yakın takın takip ve başarılı sonuç garantisiyle danışanlarına kaliteli bir hizmet sunar.

Saç Ekimini Ne Zaman Yaptırmalıyım?

Saç ekimi işlemi sonrası deri hassaslaşır ve deride çeşitli yaralar oluşabilir. Ekim sonrası iyileşme sürecinde hassaslaşan saçlı derinin korunması için güneşe çıkılmaması daha iyi olur. Güneşe çıkılacağı durumlarda da güneş kremi, şapka gibi koruyucu önlemleri almak gerekir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda saç ekimi için güneş etkisinin daha az olduğu sonbahar kış ayları tercih edilebilir.

Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılmalı?

Saç ekimi sonrası yapılması gerekenler yapılan işleme ve işlemin uygulandığı kişiye göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kişilerin kendine özel tavsiyeler için işlemi uygulayan profesyonele danışması faydalı olur. Ancak genel olarak saç ekimi sonrası birkaç gün saçları yıkamamak gerekir. Saçı yıkanmaya başlandığında ise kimyasal madde içermeyen şampuanların kullanılması daha iyi olur. Ayrıca ekim sonrası saçlar en az birkaç hafta taranmamalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?

Saç ekim fiyatı; uygulanacak tekniğe ve ekim yapılan alanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Size en uygun yöntemi belirlemek ve saç ekim fiyatı ile ilgili bilgi almak için 0212 885 00 00 numaralı telefonu arayabilir ya da Whatsapp uygulaması üzerinden Healdone ile iletişime geçebilirsiniz.