Sabiha Mutlu’yu sakat bırakan Samet Mutlu isimli erkeğe indirimle 17 yıl hapis

Yayın tarihi: 30 Kasım 2021 Salı 6:34 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 1:05 pm

Sabiha Mutlu’yu sakat bırakan Samet Mutlu isimli erkek, 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kendisinin birçok kez şiddete maruz kaldığını söyleyen Sabiha Mutlu, “O ceza aldı. Çok mutluyum. Bacaklarıma mal oldu ama o ceza aldı” dedi.

İstanbul Şişli’de 23 Mayıs’ta  boşanma aşamasında olduğu Sabiha Mutlu’yu silahla yaralayarak sakat bırakan Samet Mutlu isimli erkek 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbulSabiha Mutlu, “Hep şiddet gösterdi ama hiçbir zaman ceza almadı. İlk defa ceza aldı. Benim bacaklarıma mal oldu ama o ceza aldı. Duydunuz mu? O ceza aldı. 17 sene aldı. Çok mutluyum. Bacaklarıma mal oldu ama o ceza aldı” dedi.

Samet Mutlu’nun yargılanmasına İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sabiha Mutlu, duruşmaya tekerlekli sandalyeyle katıldı.

Sabiha Mutlu’nun avukatı, sanığın mütalaaya uygun olarak en üst hadden cezalandırılmasını talep etti ve “Planlanmış kasti bir eylemdir. Buradaki değişikliği, sırf indirimlerden yararlanmak içindir. Sanığın en üst hadden cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

İNDİRİM UYGULANDI!

Sanık Samet Mutlu’yu “eşe karşı kasten öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandıran mahkeme, eylemin teşebbüs aşamasında kalması sebebiyle indirim uygulayarak 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra takdir indirimi uyguladığı Samet Mutlu’yu “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 15 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, Samet Mutlu’ya, Sabiha Mutlu’ya yönelik “silahla tehdit” suçundan ayrıca 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı. Ancak yargılama sürecindeki tutumu dolayısıyla bu cezayı 2 yıl 1 aya indirdi. Böylelikle mahkeme, sanık Samet Mutlu’ya toplamda 17 yıl 1 ay hapis cezası vermiş oldu.

“BACAKLARIMA MAL OLDU AMA O İLK DEFA CEZA ALDI”

Duruşma sonrası konuşan Sabiha Mutlu, “Çok mutluyum. Beni, evlendiğim günden beri yaklaşık 10 senedir ömrü billah, her zaman dövdü. Hep şiddet gösterdi ama hiçbir zaman ceza almadı. İlk defa ceza aldı. Benim bacaklarıma mal oldu ama o ceza aldı. Duydunuz mu? O ceza aldı. 17 sene aldı. Çok mutluyum. Hakimlerden, savcıdan, devletten, milletten, hepinizden, herkesten Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Benim için ilk defa adalet bugün yerini buldu. Çok teşekkür ederim, çok şükür. O ilk defa ceza aldı. O, nezarette bile bir gün yatmadı ki hiç yatmadı. O ilk defa ceza aldı. Çok şükür, çok teşekkür ederim. 6 ayın her günü, şu an yine ameliyatlıyım, ayaklarım sargı içinde” ifadelerini kullandı.