Sabiha Gökçen’deki uçak kazasında kaptan pilot tutuklandı!

Yayın tarihi: 24 Şubat 2020 Pazartesi 6:39 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 9:37 pm

Sabiha Gökçen’deki uçak kazasına ilişkin kaptan pilot “Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak” suçundan tutuklandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat tarihinde pistten çıkarak 3 kişinin ölümüne 180 kişinin de yaralanmasına neden olan uçağın kaptan pilotu Mahmut Arslan, çıkarıldığı mahkemece “Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak” suçundan tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Şubat’ta 177 yolcu ile 6 mürettebatın bulunduğu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri, kaptan pilot M.A’nın tedavi gördüğü hastanede ifadesini aldı.

Kaptan pilot M.A, ifadesinin alınmasının ardından taburcu edilerek Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Sabiha Gökçen’deki uçak kazasıyla ilgili kaptan pilot “Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kazaya ilişkin kaptan pilot M.A. ve yabancı uyruklu yardımcı pilot F.P. hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan soruşturma başlatılmıştı. Yardımcı pilotun ifadesi daha önce polis tarafından tedavi gördüğü hastanede alınmıştı.

TUTUKLANDI

Savcılık sorgusu 17.00’da başlayan kaptan pilot Mahmut Arslan, yaklaşık 1.5 saat süren sorgusunun ardından, “Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanması” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen kaptan pilot M.A. tutuklandı.