Şaban Vatan’ın tepkisinden sonra AKP’den Rabia Naz açıklaması

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 1:23 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 1:32 pm

TELE1’in ulaştığı Şaban Vatan komisyon raporuna tepki göstermişti. Yayımlanan haber sonrası Rabia Naz Vatan‘ın ölümünün araştırılması Komisyonu Başkanı Cengiz Aydoğdu, komisyonun ulaştığı sonuçlara ilişkin rapor yazım sürecinin devam ettiğini belirtti.

Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı ve AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonun resmi çalışma süresinin 26 Şubat’ta bittiğini ancak ulaştığı sonuçlara ilişkin rapor yazım sürecinin halen devam ettiğini bildirdi.

TELE1’in HABERİNDEN SONRA AÇIKLAMA

Dün bir gazetede ve internet sitesinde “komisyon raporu”na ilişkin çıkan haber üzerine zorunlu olarak açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu dile getiren Aydoğdu, “Komisyon raporunun yazımı henüz tamamlanmamıştır. Haberde sözü edilen metin, metin inşa sürecinin herhangi bir aşamasında rastlanabilecek ve muhtemelen çalışma süresince pek çok değişikliğe uğrayabilecek ara metinlerden biri olabilir.” dedi.

MECLİSE SUNULACAK

Komisyonun, “Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi” konusundaki raporu üzerinde çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Aydoğdu, “Raporumuz tamamlandığında Yüce Meclisimizin takdirlerine sunulacaktır.” ifadesini kullandı.

ŞABAN VATAN KOMİSYON RAPORUNA İSYAN ETMİŞTİ

TBMM Rabia Naz Vatan ve Şüpheli Çocuk Ölümlerini Araştırma Komisyonu, taslak raporunu hazırladı. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan raporuna tepki gösterdi.

Şaban Vatan, Rabia Naz’ın komisyon raporuna isyan etti!