Şaban Vatan: Soylu delilleri karartan özel harekatçıları biliyor

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 10:57 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 10:58 pm

Haber: Ceren Ural

Kızı Rabia Naz Vatan’ı 11 yaşındayken kaybeden baba Şaban Vatan, “ Süleyman Soylu bey, Rabia Naz’ın ardındaki delilleri karartan ve hatta ifadeleri değiştiren ve hatta tanıklara ifade değiştirip kendi yazıp tanıklara imzalatan polisler kimdi hepsini biliyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarının “Cumhurbaşkanına hakaret” davası açtığı ve kızı Rabia Naz Vatan’ı 11 yaşındayken kaybeden baba Şaban Vatan, Dr. Çiğdem Bayraktar Ör’ün TELE1 ekranlarında sunduğu Türkiye’nin Gündemi programına konuk oldu.

Şaban Vatan, mahkeme tarafından yatmadığı Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığı ve kullanmadığı ilaçları kullanmış gibi gösterilerek cezai ehliyeti askıya alınmasına rağmen iki yıl boyunca yargılandığını ve ceza aldığını söyledi.

Uğradığı baskılara da değinen Baba Vatan, “Benim bütün ticari hayatım mahvedildi onların o durumundan dolayı ve biz buna karşı hiçbir hak arayamadık” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU HAKKINDA RABİA NAZ VE SİNAN ATEŞ ÇIKIŞI

Şaban Vatan, Rabia Naz’ın hayatını kaybettiği 2018 yılında İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu ile çok görüştüklerini belirterek şunları söyledi:

“Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bey. Ben kendisiyle defalarca görüştüm. Kamuoyunun huzurunda ‘Yemin ederim, vallahi billahi bir şey bulamadık’ dedi. Okul çantasını terasa kim bıraktı sayın Soylu? Delilleri kim kararttı sayın Soylu? Sinan Ateş olayının arkasındaki özel harekat polisleri kimdi? Rabia Naz’ın ardındaki delilleri karartan ve hatta ifadeleri değiştiren ve hatta tanıklara ifade değiştirip kendi yazıp tanıklara imzalatan polisler kimdi hepsini biliyor.”

“ABDÜLHAMİT GÜL, RAPORU HASIR ALTI ETTİ”

Şaban Vatan ayrıca, dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile ilgili olarak da, “TBMM’de kurulan komisyon 2019 yılında, komisyona müfettişler davet edildi. Dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Bey engelledi. Görüş aldırmadı. Hatta raporu da almadı, hasır altı etti” dedi.

“AKILLARINA RABİA NAZ GELSİN”

Baba Vatan son olarak yarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu hatırlatarak iktidara şu ifadelerle seslendi:

“Yarın 23 Nisan. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocukların katillerinin korunduğu ülkede biz çocuk bayramı yapacağız. Yarın beyfendiler oraya çocukları oturatacaklar. Hangi yüzle oturtacaklar? Hepsinin aklına Rabia Naz gelsin.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’a dava

Kızı Rabia Naz Vatan’ı 11 yaşındayken kaybeden baba Şaban Vatan, “ Süleyman Soylu bey, Rabia Naz’ın ardındaki delilleri karartan ve hatta ifadeleri değiştiren ve hatta tanıklara ifade değiştirip kendi yazıp tanıklara imzalatan polisler kimdi hepsini biliyor” dedi.

Kaynak: TELE1