Şaban Vatan eski CHP’li belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 4:25 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 6:15 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

                                                                    TELE1 HABER MERKEZİ

Giresun’da altı yıl önce şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, CHP’li eski Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve darp raporu aldığını açıkladı.

Türkiye günlerce Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ı konuştu. Kızının intihar etmediğini ‘öldürüldüğü’nü iddia eden baba Şaban Vatan yıllardır çocuğun ölümü aydınlatmak için mücadele veriyor.

Vatan, sosyal medya hesabında kolunun fotoğrafını paylaşarak CHP’li eski Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz’in yolunu kestiğini duyurdu.

Konuyla ilgili tele1.com.tr’ye konuşan Vatan, suç duyurusunda bulunduğunu ve darp raporu aldığını söyledi. Eynesil’de eski bir CHP belediye başkanının kardeşinin cenazesine gittiğine söyleyen Vatan, “Oraya giderken 2019’da Eynesil’de belediye başkanı ettiğimiz CHP’nin Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz önümü kesti. Orada koluma da bir şey yaptı ben onu muhatap almadım. Seçim kaybedilince bu yapılan durum işte böyle saldırı haline geçtiler. Bunun durumunu seçimden üç ay önce Ulaş Karasu’ya belirttim. Katil ile birlikte çalışıyorlar, birlikte hareket etmeye başladılar durumlar bu” diye konuştu.

‘DURUMU ÖZGÜR ÖZEL’E DE BELİRTTİM’

12 Nisan’da Rabia Naz’ın ölüm yıl dönümünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini aradığını söyleyen Vatan, “Bu durumu tekrar ona da belirttim ‘Biz bunu mu hak ettik?’ diye. Rabia Naz’ın adıyla ile bir seçim almışlardı 2019’da. O katil AKP’nin belediye başkan adayı çıkmıştı, Eynesil’de bütün vicdanlı herkes bizim yanımızda olmuştu. Bu son seçimde de aynı şekil oluştu. Eynesil ilçesinde alenen bu şekil davranışını farkına vardı. Hatta CHP’nin bin tane seçmeni diğer karşı tarafa destek verdi” ifadelerini kullandı.

‘BU DURUM RABİA NAZ’A YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR’

Vatan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben uyarılarımı yaptım hala bunlarla ilgili hiçbir şey yapmadılar bugün kendilerince saldırma hareketinde bulunabiliyorlar yani. Demek ki Rabia Naz için böyle bir durumu layık gördüler yani. O kişiyi gereken durumu genel merkez sunmadı. Ve bu adam bu davranışta bulanabiliyor. Bu durum kabul edilebilir değil. Rabia Naz’ın adıyla 17 yıl sonra Eynesil ilçesinde seçim aldılar ve sonraki durumları bu. Bana istedikleri her şeyi yapabilirler ama bu durum Rabia Naz’a yapılmış bir harekettir.”

Şaban Vatan, Erdoğan’ın açtığı davadan beraat etti: Rabia Naz kazandı…

 

Kaynak: HABER MERKEZİ