Saadettin Tantan anlattı: Sedat Peker’in mesajının şifreleri

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2021 Salı 11:42 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2021 Salı 11:42 am

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in mesajlarına dikkat çekti.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan suç örgütlerine yönelik operasyonları ve kripto vurgunların arka yüzünü Odatv’ye değerlendi. OdaTv’den Hazar Şahsuvar’ın haberine göre, Peker’in açıklamasındaki “Kendisine saygı duyduğum bazı devlet büyüklerim yapılan haksızlığın farkındayız. Nisan ayında ülkede bir çok değişikliğin olacağını ve benim Türkiye’ye davet edileceğim söylendi” sözlerine değinen Tantan “Siyasetçinin kirli ve kimliksiz hergün fotoğraflarda ortaya çıkıyor. Tabii onlar siyasetçilerle iç içe oldukları için bildikleri şeyler vardır” dedi.

HEDEF KİM?

Peker’in videosunda bulunan ‘Omerta: Suskunluk Yasası’ kitabı ve 3 zarf ile “Konuşurum” tehdidinde bulunduğu iddialarıyla ilgili ise Tantan “Herhalde kendisi de onu ifade ediyor. Mesajının sahibi ise ona kim koruma polisi vermişse, Beykoz ormanlarında o konutu kim vermiş, kim izin vermişse tehdit onadır, başkasına değil” yorumunda bulundu.

KRİPTO VURGUNLARI

Kripto vurgunlarıyla ilgili Tantan bu işin yasal alt yapısı olmadığını kaydederek şunları söyledi:
“Dünya dijital sisteme geçiyor. Yasalarda boşluklar var. Bugün yapılması gereken şey kolluk ve istihbarat teşiklatılarının görev tanım ve tariflerini dijital dünyanın ihtiyaçlarına göre yeniden belirlenmesi gerekiyor.”

Sedat Peker: Devlet büyüklerimiz bana ülkede birçok şeyin değişeceğini söyledi