Saadet Partisi’nin seçim bürosuna AKP’nin afişleri asıldı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2019 Pazartesi 7:40 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2019 Pazartesi 7:57 pm

Saadet Partili adayın afişleri polis tarafından söküldü, yerine AKP’li adayın afişleri asıldı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala AKP’nin seçim siyaseti ve çalışmaları saldırgan bir hal almaya başladı.

İstanbul Esenyurt’ta AKP’nin seçim broşürlerinden almayanların kimlik bilgilerinin istenmesinin ardından AKP şimdi de Ankara’da baskı ve kanunsuzluklarla gündemde.

Cumhur İttifakı içinde kendisine tabi olan MHP dışında seçime girecek tüm partileri çeşitli iddialarla suçlayarak hedef gösteren AKP, Saadet Partisi’ne karşı engelleme çalışmalarını da her geçen gün artıyor.

Geçtiğimiz hafta Saadet Partisi Ankara Altındağ Belediye Başkan Adayı Cemal Sertkaya’nın Ulus’ta bulunan seçim bürosuna astığı afişin emniyet güçleri tarafından indirilmesinin ardından şimdi de Sertkaya’nın polisler tarafından indirilen afişlerinin yerine AKP afişleri asıldı.

‘BURASI SEÇİM İRTİBAT BÜROMUZ, BU YAPILANLAR AHLAKSIZLIK’

Saadet Partisi Altındağ Belediye Başkan Adayı Cemal Sertkaya, saldırıya dair yaptığı açıklamada, “Hak, hukuk, adalet yok demiştik. Şu an resmi olarak YSK’da, kaymakamlıkta ve ilçe emniyet müdürlüğünde seçim irtibat bürosu olarak kayıt altına alınmış olan büromuza illegal yollar ile AKP afişleri asıldı. Seçim irtibat bürosu olarak kullandığımız binaya AKP pankartları asıldığını AKP ilçe başkanına bildirdik, haberi olmadığını söyledi. Ama yine afişlerini indirmediler. Bu ahlaksızlık değil de nedir? Saadet Parti’mizden bu kadar korkmanızın sebebi nedir?” ifadelerine yer verdi.

‘ZULÜM İLE ABAD OLANIN AHİRETİ BERBAD OLUR’

Yaklaşan seçimlerde kimseyi kırmadan hareket ettiklerini ifade eden Sertkaya, “Ankara’nın her yeri AKP adaylarının pankartları ile dolu iken Saadet Partisi’nin bir pankartını illegal yollardan indirip yerine korsan AKP pankartlarını astılar. İndirilen pankartımızın yerine biz bir afiş asmamışken, AKP’liler kendi afişlerini büromuza astılar. Bu ahlaksızlıktır. Biz kucaklaşma dedikçe onlar inadına kutuplaşma üslubu izliyor. Biz yapılan bu provokatör tavırlara asla müsamaha göstermeyiz. Çünkü onların anlayışı bize yakışmaz. Emniyet güçlerine ihbar etmemize rağmen hiçbir işlem yapılmamaktadır. Zulüm ile abad olanın ahiriti berbad olur” diye konuştu.