Saadet Partisi’nden ittifak açıklaması

Yayın tarihi: 8 Ocak 2021 Cuma 12:26 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 12:47 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretini değerlendiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Her görüşmeyi ittifak olarak değerlendirmek makul bir yere çıkmaz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, “Erdoğan, Asiltürk’ü ziyaret ederek Milli Görüş tabanının teveccühünü kazandı, hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu” ifadesini kullandı.

Ziyaretle ilgili ANKA’ya konuşan Karaduman, “Nezaket ziyareti, ötesinde herhangi bir şey yok” yorumunu yaptı. Karaduman, Selvi’nin yorumu için ise, “Olan bir şey yok. Biz kutuplaşmaya karşıyız, herkes ile oturup konuşuruz. Her görüşmeyi ittifak olarak değerlendirmek makul bir yere çıkmaz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

6 günde 3 kere MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşen Erdoğan, daha sonra 86 yaşındaki Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etmişti. Ziyaret sonrası ittifak iddiaları ortaya atılmıştı.

Erdoğan’dan dikkat çeken ziyaretler… Bahçeli’den sonra Saadet Partisi’ne