Saadet Partisi’nde ‘darbe’ kavgası… Oğuzhan Asiltürk değişim için kongre hazırlığına girdi

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 2:13 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 2:14 pm

Saadet Partisi’nin hangi ittifakın içinde yer alacağı tartışması sürerken, Oğuzhan Asiltürk’ün açıklamaları parti içinde tartışmalar çıkardı. Oğuzhan Asiltürk, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nu koltuğundan indirmek için kongreyi toplamaya hazırlandığı öne sürüldü. Saadet Partisi kanadından ise “Bu bir darbe girişimi” tepkisi geldi.

Saadet Partisi’nde işler fena halde karıştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği Milli Görüş Vakfı Başkanı ve Saadet Partisi Genel İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün Cumhur İttifakı’na katılıp katılmayacakları sorusuna verdiği “Seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur” sözleri Saadet Partisi’ndeki bölünmeyi su yüzüne çıkardı. Saadet Partili Ali Aktaş, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’ndan memnun olmayan Asiltürk’ün, kongreyi olağanüstü toplayarak Karamollaoğlu’nu devirmek istediğini belirtip, “Oğuzhan Asiltürk darbe yapmaya hazırlanıyor” dedi.

Erdoğan görüşmesinin detaylarını anlattı: İstanbul Sözleşmesi kaldırılıyor

Oğuzhan Asiltürk’ün katıldığı televizyon programında “Önümüzde bir seçim var. Biz bu seçime hazırlanıp gireceğiz. O seçimde eğer ortaya koyduğumuz fikirler kabul edilirse ondan sonra kurulan bir parti yönetimi benim bu anlattıklarımın hepsini yapacak” dedi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NU DEĞİŞTİRMEYİ PLANLIYOR

Oğuzhan Asiltürk’ün bu sözlerini paylaşan Ali Aktaş, “Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi’ni kongreye götürmek istiyor. Böylece “söylediklerinin hepsini yapacak” kapı kulları seçtirmeyi planlıyor. AK Parti ile ittifaka razı edemeyeceği Temel Karamolloğlu’nu ve diğer seçilmiş kurulları değiştirmeyi hedefliyor. Bu bir darbe planıdır.” iddiasında bulundu.

“Saadet Partililer seçilmiş genel başkan ve seçilmiş kurullar haricinde kongre davetini “illegal ve darbe” olarak göreceklerdir, görmelidirler. Milli Görüş’ü Erdoğan’ın sofrasına meze olarak koymak isteyenlere asla pirim verilemez. Bu tutumlar taammüden partiyi bitirme projesidir.” dien Aktaş şöyle devam etti:

OĞUZHAN ASİLTÜRK’E ŞOK SUÇLAMALAR

“Kıyametin 60 yıl sonra kopacağına inanarak politika geliştirmeyi düşünen ve meleklerin oy vermesi halinde tek başına iktidar olacağımızı ifade eden birinin partiyi kongreye götürerek kendisine tam itaatkar insanları yönetime getirme projesi Milli Görüş’ü yok etme projesidir.”

PADİŞAHLIKLA MI YÖNETİLİYORUZ?

Oğuzhan Asiltürk, Kudüs TV’de, “İleride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur” demişti. Saadet Partili Ali Aktaş da bu sözlere “Padişahlıkla mı yönetiliyoruz? Partinin seçilmiş kurulları var. Bir kişi karar veremez.” diye karşı çıkmıştı.